Μαρτίνς: "Με νίκη κάνουμε σημαντικό βήμα για τον τίτλο" (video)

O Πέδρο Μαρτίνς μίλησε αποκλειστικά στους Β. Κωνσταντόπουλο και Αγγ. Στυλιάδη για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τα πλάνα του, αλλά και τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού.
21/09/2019 • 17:18
Μαρτίνς: "Με νίκη κάνουμε σημαντικό βήμα για τον τίτλο"
  • shares
O Πέδρο Μαρτίνς μίλησε αποκλειστικά στους Β. Κωνσταντόπουλο και Αγγ. Στυλιάδη για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τα πλάνα του, αλλά και τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πορτογάλου προπονητή:

Για το αν έχει ηρεμήσει η ομάδα μετά το ματς με την Τότεναμ: "Η αλήθειαείναι ότι έχουμε ξεκουραστεί, έχουμε ηρεμήσει αρκετά. Θα είμαστε πανέτοιμοι γιατο αυριανό ντέρμπι. Απομένει ακόμα μία προπόνηση στην οποία θα δουλέψουμε όχισε μεγάλη ένταση, οι προπονήσεις μας δεν είναι τόσο έντονες, όμως αύριο θαείμαστε σε καλή κατάσταση". 

Για την προσαρμογή που απαιτείται μετά το Champions Legue στο ελληνικό πρωτάθλημα καιτο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
: "Είναι αλήθεια πως πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι, όπως είναι άλλωστε όλα τα ντέρμπι. Ξέρουμε πως είναι ένασημαντικό παιχνίδι για τον κόσμο και τους οπαδούς. Για εσάς τουςδημοσιογράφους. Για όλο τον κόσμο γενικότερα. Για εμάς είναι απλά ένα παιχνίδι πρωταθλήματος το οποίο αξίζει τρεις βαθμούς τους οποίους θέλουμε πάρα πολύ νακερδίσουμε. Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο ματς κόντρασε μία ομάδα που παρόλο που δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση πάντα είναι έναςδυνατός αντίπαλος για εμάς. Πάντα είναι πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ τωνδύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα έμπειρη, με καλό προσανατολισμό,έχει έναν  προπονητή που ξέρει πολύ καλάπως να διαχειριστεί το συγκεκριμένο ματς και για εμάς τα πράγματα πιστεύουμεπως δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Παράτο γεγονός ότι υπάρχει πολύ θόρυβος γύρω από το συγκεκριμένο ματς εμείς θαπρέπει να έχουμε απόλυτο συναισθηματικό έλεγχο γιατί πολλές φορές τα ντέρμπικρίνονται από αυτή τη λεπτομέρεια".

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρίσκει στόχο στο πρώτο τέταρτο τωναναμετρήσεων και αν είναι στόχος του ένα δυναμικό ξεκίνημα και με τον Παναθηναϊκό: "Είναι πολύ σημαντικό όταν κάποιος σκοράρει ένα γκολ τόσο γρήγορα, όμως το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεν έχει σημασία λοιπόν σε πιο λεπτό θα μπει το γκολ. Σημασία έχει να διατηρήσουμεαυτή τη νοοτρόπια που έχουμε δείξει ως τώρα. Ότι μπαίνουμε πολύ δυνατά στα παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντικό για το παιχνίδι μας και είναι έναχαρακτηριστικό μας φέτος ότι κάνουμε ένα δυνατό ξεκίνημα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και με αυτή τη νοοτροπία πρέπεινα παίξουμε και στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και ναξεκινήσουμε με αυτό που μας διακρίνει, να κάνουμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα. Μας βοηθάει να πάρουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού".

Για το αν το κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού κάνει πιο επικίνδυνη τηναναμέτρηση για τον Ολυμπιακό: "Με οποιεσδήποτε συνθήκες το παιχνίδι αυτό είναι δύσκολο και είναι σημαντικό γιατί στα ντέρμπι οποιαδήποτε ομάδα μπορεί νακερδίσει κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των αγώνων. Εμείς θα προετοιμαστούμε όπως κάνουμε για όλα τα παιχνίδια μας χωρίς να σκεφτόμαστε την κατάσταση του αντιπάλου μας. Θα σκεφτούμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τον καλύτερο δυνατό Παναθηναϊκό, θα είμαστε έτοιμοι νααντιμετωπίσουμε μια ομάδα δύσκολη, έμπειρη και πολύ καλά οργανωμένη. Ανκαταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη εκτός έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό θα είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θέλουμε να πάμε με απόλυτη συγκέντρωση, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι με μια καλή ομάδα. Κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας κάνεις ένα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση τουτίτλου". 

Για την κατάσταση των παικτών που ήρθαν τις τελευταίες ημέρες στον Ολυμπιακό: "Όντως τον Μπενζιά τον έχετε δει περισσότερες φορές γιατί έχει μιαιδιαιτερότητα. Μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού και σαν δεκάρι και σαν οκτάρι, επομένως από τη στιγμή που είναι έτοιμος μπορεί να βοηθήσει. Ο Γκασπάρ είναι έτοιμος, είναι σε πολύ καλό δρόμο και περιμένει την ευκαιρία που θα του δοθεί και θα είναι και πολύ σύντομα. Έχουμε και έναν Αργεντινό νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίοςείναι πάρα πολύ μεγάλο ταλέντο. Είναι καθαρό ταλέντο. Χρειάζεται ακόμα δουλειάόμως σε κάποια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του. Να είστε σίγουροι πως όταν θαείναι έτοιμος και θα κάνει το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό θα διαπιστώσετεότι πρόκειται για ένα μεγάλο παίκτη με πολύ μέλλον στην ομάδα μας". 

Για τη δουλειά που κάνουν τα αμυντικά χαφ της ομάδας και το πόσο σημαντικήείναι για τη λειτουργία της ομάδας: "Φυσικά και είναι πολύ σημαντικό γιατο παιχνίδι μας. Οφείλεται στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών μας. Έχουμε παίκτες όπως ο Μπουχαλάκης, ο Γκιλιέρμε, ο Καμαρά, ο Μπενζιά, ο Βαλμπουενά. Πρόκειται για παίκτες με μεγάλη ποιότητα και αποτελούν ένα μείγμα εμπειρίας και νεότητας. Όλοι αυτοί επηρεάζουν με πολύ θετικό τρόπο την ποιότητα του παιχνιδιού μας και απ' αυτό επωφελείται ολόκληρη η ομάδα". 

Για το τι τον έχει κάνει περισσότερο ικανοποιημένο ως τώρα από τα όσα έχειπετύχει η ομάδα: "Το γεγονός ότι τα δίνουμε όλα, η δέσμευση, η αφοσίωση.Όλα αυτά τα στοιχεία που παρουσιάζουμε στο παιχνίδι μας. Όλα αυτά όταν υπάρχουνκάνουν τα πράγματα πιο εύκολα και η αποτελεσματικότητα φαίνεται. Όταν δουλεύειςμε αυτόν τον τρόπο τότε είναι πιο εύκολο να πετύχεις τον στόχο σου. Είμαι πολύικανοποιημένος που βλέπω ότι υπάρχει κόσμος μέσα στον σύλλογο που δουλεύει μεαυτόν τον τρόπο γιατί έτσι συνάδει με τις απαιτήσεις σου, με αυτά που θέλειςνα πετύχεις μέσα σε αυτό το σύλλογο. Επίσης, ότι όλοι δουλεύουμε με χαρά καικίνητρο καθημερινά μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον. Όλοι οι παίκτες έρχονται μεχαρά και όρεξη για να τα δώσουν όλα στις προπονήσεις. Αυτό είναι πολύικανοποιητικό για εμάς". 

Για το αν είναι ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πάρει μια μικρή διαφορά από τονΠΑΟΚ που έχει δύο διαδοχικά ντέρμπι: "Δεν χρειάζεται καν να σκεφτούμε τικάνουν οι άλλοι αντίπαλοι. Σκεφτόμαστε τα δικά μας παιχνίδια. Το πιο σημαντικόπαιχνίδι είναι πάντα το επόμενο. Δεν πρέπει να εξαρτόμαστε από το τι κάνουν οιάλλοι, αλλά από το τι θα κάνουμε εμείς. Για εμάς μετράνε τα δικά μαςαποτελέσματα και αυτό που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό".
Γράψτε το σχόλιο σας...
20/10/2019 • 08:00

Αουτσάϊντερ με θράσος σε Ρότερνταμ, Σασουόλο, Εδιμβούργο και Άκρινγκτον

Το ντέρμπι του Ολντ Τράφορντ χαρακτηρίζεται από τις σημαντικές απουσίες ανάμεσα σε Γιουνάϊτεντ και Λίβερπουλ. Πιο παραγωγικά τα ματς σε Σασουόλο, Χόφενχαϊμ, Ρότερνταμ όπως και στο ΄Άκρινγκτον όπου θα περάσει από δοκιμασία το νικηφόρο σερί της ΊπσουΙτς