ΟΥΕΦΑ: Στο “φουλ” οι εργασίες στο “Κλεάνθης Βικελίδης”

Πολύωρη η εξέταση (20/5) του γηπέδου για τις παρεμβάσεις και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν για να έχει άδεια η έδρα του Αρη και για τους ομίλους του ΟΥΕΦΑ-Ως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα.
Γιάννης Πάγκος
20/05/2019 • 20:14
Το "Κλεάνθης Βικελίδης"
  • shares
Ολοκληρώθηκε (20/5) η επιθεώρηση της ΟΥΕΦΑ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και ο Αρης -σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα όσα συζητήθηκαν- θα πρέπει να κάνει πολλές παρεμβάσεις και βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις. 
Εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ ήταν ο Επιθεωρητής Σταδίων, ο Ιταλός, Danilo Falicchione. Παρών ήταν και ο Βαγγέλης Μαχαίρας από το τμήμα διεθνών σχέσεων της Ε.Π.Ο. Από Αρη ήταν ο Διευθυντής γραφείων, Αντώνης Τσαλουχιδης, ο Υπεύθυνος των έργων, Βαγγέλης Παντζαρτζίδης και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Παντελής Ζουμπούλης. 

Κράτησε ώρες η επιθεώρηση

Η εξέταση του γηπέδου ήταν πολύωρη. Τα κυριότερα σημεία στα οποία στέκεται η ΟΥΕΦΑ (σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές) είναι τα εξής: Από τη στιγμή που δίνεται πάντα ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των θεατών, τονίστηκαν τα εξής: Να υπάρχει η κατάλληλη πρόσβαση στο γήπεδο, η είσοδος στις θύρες. Να υπάρχουν επίσης ιατρεία σε όλες τις θύρες, έξοδοι κινδύνου και τουαλέτες ανδρών-γυναικών, επίσης, σε όλες τις θύρες. Για όλα τα παραπάνω θα γίνουν παρεμβάσεις από τον Αρη. 

Γενικό λίφτινγκ

Το γήπεδο θα “φρεσκαριστεί” εξωτερικά και εσωτερικά. Στα αποδυτήρια, θα βελτιωθούν όλοι οι χώροι. Το ιατρείο του γηπέδου όπως επίσης ο χώρος του ντόπινγκ κοντρόλ, το γραφείο του παρατηρητή της ΟΥΕΦΑ, το γραφείο των διαιτητών, όλα θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της ΟΥΕΦΑ. 

Για τους ομίλους

Επίσης θα γίνει αίθουσα Τύπου 50 θέσεων. Εγινε επίσης επιθεώρηση των νέων δημοσιογραφικών θεωρείων στη θύρα 9. Συζητήθηκαν επίσης θέματα πάρκινγκ για τα ματς ΟΥΕΦΑ των VIP κ.λ.π. Επίσης, έγινε επιθεώρηση στη Θ7 για τις νέες θέσεις VIP εκεί.
Αυτό που τονίστηκε είναι ότι όλες αυτές οι εργασίες στο γήπεδο θα πρέπει να γίνουν με την προοπτική το “Κλεάνθης Βικελίδης” να πάρει άδεια και για τους ομίλους του Europa League. 

Ως τις 30 Ιουνίου

Από την ΟΥΕΦΑ δόθηκαν οι σχετικές κατευθύνσεις και από αύριο τα συνεργεία μπαίνουν με δυναμικούς ρυθμούς στην τέλεση των εργασιών, να γίνει αγώνας δρόμου ώστε -αυτή είναι η εκτίμηση- μέχρι τις 30 Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. 
Στο τέλος Ιούνη, αρχές Ιούλη το πιθανότερο είναι ότι η ΟΥΕΦΑ θα έρθει για νέα επιθεώρηση.  Μέχρι τότε ο Αρης θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόοδο των εργασιών.

Συνάντηση με την Αστυνομία

Εγινε επίσης συνάντηση της ΟΥΕΦΑ με τον Βαγγέλη Μουρτζινο, Υποδιευθυντής της διεύθυνσης αστυνομίας Θεσσαλονίκης για τα μέτρα τάξης στα ευρωπαϊκά ματς και ειδικά σε ότι αφορά στους φιλοξενούμενους οπαδούς.
Γράψτε το σχόλιο σας...
22/08/2019 • 07:17

Πτήσεις "δικεφάλων" προς τους ομίλους. Ματς για γκολ σε Βαρσοβία, Τορίνο κι Αϊντχόφεν

Ως φαβορί θα παίξει ο ΠΑΟΚ στην Μπρατισλάβα. Πιο δύσκολο το ματς της ΑΕΚ με την Τραμπζονσπόρ στο άδειο από θεατές Ολυμπιακό στάδιο. Προοπτική παραγωγικότητας λόγω των ικανοτήτων των φιλοξενούμενων υπάρχει στην Αρμενία, στην Λιθουανία, στην Βαρσοβία και στο Τορίνο