Εγκρίθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ για την "Αγιά Σοφιά"

Σπουδαία ημέρα για την ΑΕΚ και την Ερασιτεχνική, καθώς εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση για τη χρηματοδότηση των 20 εκατ. Ευρώ για την "Αγιά Σοφιά".
0
Γιώργος Βασιλείου
14/03/2019 • 19:02
Εγκρίθηκαν τα 20 εκατ. ευρώ για την "Αγιά Σοφιά"
  • shares
Σπουδαία ημέρα για την ΑΕΚ και την Ερασιτεχνική, καθώς εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση για τη χρηματοδότηση των 20 εκατ. Ευρώ για το γήπεδο. 

Η εισήγηση για τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικης και την ερασιτεχνική ΑΕΚ για τη χρηματοδότηση με 20 εκατ. της δεύτερης φάσης του γηπέδου εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο και πλέον η υλοποίηση της «Αγιάς Σοφιάς» μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Στην συνεδρίαση ήταν έντονο το «κιτρινόμαυρο» χρώμα, με παλαίμαχους της ομάδας να δίνουν το παρών και με την Περιφέρεια Αττικής να εγκρίνει τους όρους της σύμβασης για τη χρηματοδότηση του γηπέδου της ΑΕΚ που χτίζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την εισήγηση για την προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια και την ερασιτεχνική ΑΕΚ ψήφισαν όλες οι μεγάλες παρατάξεις, η πλειοψηφούσα παράταξη της Ρένας Δούρου, η παράταξη του Βασίλη Κικίλια (ΝΔ) και η παράταξη του Γιάννη Σγουρού, του προηγούμενου Περιφερειάρχη που άλλωστε είχε εγγράψει αυτά τα χρήματα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας από το 2013.

Καταψήφισαν ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η παράταξη του κ. Τζήμερου.

Εκτός από την εισήγηση του κ. Καραμάνου που ως εκπρόσωπος της πλειοψηφίας ήταν θετική, με εκπληκτικά λόγια για το γήπεδο της ΑΕΚ τοποθετήθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Σπύρος Πάντζας: 

«Σήμερα αποκαθίσταται μία ιστορική αδικία της ελληνικής Πολιτείας σε βάρος της ΑΕΚ. Γιατί το φταίξιμο είναι της Πολιτείας που η ΑΕΚ έμεινε χωρίς γήπεδο. Μιλάμε για ένα ιστορικό κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού, μιλάμε για μία μεγάλη ομάδα και για τον κόσμο της.

Και για αυτούς τους ανθρώπους που βλέπετε σήμερα εδώ (εννοώντας τους παλαίμαχους) που δεν βλέπουν την ώρα να μπουν και πάλι στο χώρο όπου μεγαλούργησαν. Σήμερα καταρρίψαμε και το επιχείρημα κάποιων για το γήπεδο του επιχειρηματία. Γιατί το γήπεδο θα ανήκει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ».

Από την πλευρά του ο κύριος ο Αλεξίου μίλησε για αποκατάσταση της αδικίας και γιατί η ΑΕΚ δεν αποζημιώθηκε για τις πληγές του σεισμού αλλά και γιατί το γήπεδο βγήκε από το φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Γράψτε το σχόλιο σας...
20/05/2019 • 09:58

Ντέρμπι ανόδου στο Αλμπαθέτε. Σε δοκιμασία οι αντοχές της Λάτσιο και της Φενέρ

Καθοριστικός ο αγώνας της Αλμπαθέτε με τη Γρανάδα. Νίκη επιβίωσης θέλει η Ερζουρούμσπορ στην Τουρκία σε ένα ματς που θα κριθεί στην αποτελεσματικότητα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την αναμέτρηση της Γκέτεμποργκ με τη Χάμαρμπι