Θα πιέσει για VAR η UEFA

Η UEFA σκοπεύει στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη χρήση του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως έγινε σαφές στους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου την Πέμπτη.
11/10/2018 • 23:58
UEFA, Ελλάδα
  • shares
Η UEFA σκοπεύει στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη χρήση του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως έγινε σαφές στους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου την Πέμπτη. 

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, κατέστησε σαφές πως θα πιέσει την κυβέρνηση (την Παρασκευή το σχετικό ραντεβού) προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εγκατάστασης του VAR στα ελληνικά γήπεδα, τονίζοντας ωστόσο πως θα χρειαστεί χρόνος μέχρις ότου να γίνει η απαραίτητη εκπαίδευση στους Έλληνες διαιτητές. 

Σχετικά με τους τελευταίους, τονίστηκε πως οι πολλές αλλαγές στους καλοκαιρινούς πίνακες, υπάρχουν αρκετοί άπειροι διαιτητές, με ότι προβλήματα μπορεί να επιφέρει αυτό, με το κλίμα πάντως να είναι συναινετικό ανάμεσα στις δύο πλευρές. 

Η UEFA ζήτησε από τους "μεγάλους", να βοηθήσουν κι αυτοί από την πλευρά τους όσο περισσότερο μπορούν για τη βελτίωση του προϊόντος, με αυτός άλλωστε να είναι και ο σκοπός του δείπνου, να πέσουν δηλαδή οι τόνοι και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις. 

Από ελληνικής πλευράς, ζητήθηκε να διευθύνουν όλα τα ματς των διεκδικητών του τίτλου, ξένοι διαιτητές, κάτι που όμως φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, αφού η UEFA δεν βρίσκει εύκολα διαθέσιμους ξένους. 

Ξένοι διαιτητές θα υπάρξουν πάντως σίγουρα στα ΠΑΟΚ-Άρης, ενώ εφόσον κατατίθεται κοινό αίτημα από οποιεσδήποτε ομάδες για αλλοδαπό διαιτητή, τότε αυτό -τουλάχιστον- θα εξετάζεται.


Γράψτε το σχόλιο σας...
loading the player...
20/06/2019 • 08:13

Ο ενθουσιασμός φέρνει γκολ στο Euro U21 και στο κύπελλο Νορβηγίας

Ο πρώτος τελικός της ανόδου για την Primera Division έχει ως φαβορί την Λα Κορούνια. Πολύ πιο ανταγωνιστικό το ματς της Κονγκσβίγκερ με την Τρόμσο και ίσως έτσι δούμε την αναμέτρηση της Ουρουγουάης με την Ιαπωνία στο Πόρτο Αλέγκρε