Ποδοσφαιρικός συμβιβασμός Παλαιστίνης - Ισραήλ

29/05/2015 • 18:06
Ποδοσφαιρικός συμβιβασμός Παλαιστίνης - Ισραήλ
  • shares
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης (PFA) παραιτήθηκε σήμερα από το αίτημα, με το οποίο ζητούσε τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη FIFA. Το εν λόγω αίτημα είχε συμπεριληφθεί στην ατζέντα του κογκρέσου της FIFA, αλλά ο πρόεδρος της PFA, Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, δήλωσε ότι πείστηκε να υποχωρήσει. «Αποφάσισα να παραιτηθώ από το αίτημα για αποκλεισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω την αντίσταση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η PFA έχει κατηγορήσει το Ισραήλ ότι παρεμποδίζει τις δραστηριότητές της και περιορίζει τη κίνηση των παικτών ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη. Το Ισραήλ επικαλείται φόβους ασφαλείας για τους περιορισμούς που επιβάλλει και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας υποστηρίζει ότι δεν έχει κάποιον έλεγχο επί των δυνάμεων ασφαλείας. Η FIFA προσπαθεί να διευθετήσει το θέμα εδώ και δύο χρόνια και ο πρόεδρός της, Σεπ Μπλάτερ, ταξίδεψε μέσα στον Μάιο στην περιοχή και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς.

«Πολλοί συνάδελφοι, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ, μου εξήγησαν πόσο οδυνηρό είναι γι' αυτούς να ακούν μέσα σε αυτή την οικογένεια για το θέμα του αποκλεισμού» υπογράμμισε ο Ρατζούμπ.
Γράψτε το σχόλιο σας...
26/05/2019 • 07:20

Ώρα κρίσης με διάθεση για γκολ, σε δύο μέτωπα στην Ιταλία

Η τελέυταία αγωνιστική στην Ιταλία έχει αγωνία για μια θέση στην πρώτη 4αδα την οποία έχει αγκαλιά η Αταλάντα όπως και στα όρια της γραμμής υποβιβασμού με το αποφασιστικό ματς να γίνεται στην Τοσκάνη. Παραγωγικά ματς περιμένουμε στην Γρανάδα και την Στοκχόλμη