Πρωτοπόροι οι Αμερικανοί στο VAR

Το αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου από το 2017 έχει λάβει...τεχνολογική χείρα βοηθείας μέσω του VAR και τα αποτελέσματα είναι άκρως ικανοποιητικά.
12/06/2019 • 12:12
To MLS ήταν από τα πρώτα πρωταθλήματα που εισήγαγαν το VAR
  • shares
Με το ελληνικό πρωτάθλημα να προστίθεται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο σε αυτά που ήδη έχουν τη τεχνολογική βοήθεια, το θέμα του VAR είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς αποτελεί κεντρικό ζήτημα συζήτησης στα ποδοσφαιρικά forum.

Στις Η.Π.Α. έχουν εισάγει το VAR από την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 2017 και νιώθουν δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα, με τον αρμόδιο Επίτροπο, Μαρκ Άμποτ να κάνει λόγο για τεράστια επιτυχία. «Σε κάποια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπάρχουν ακόμη αντιδράσεις για την τεχνολογία, ενώ στο MLS έχουμε αγκαλιάσει το συγκεκριμένο σύστημα. Εξάλλου, πολλές επιτροπές ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είχαν έρθει στη χώρα μας για να δουν πως το εφαρμόζουμε».

Σε ότι αφορά το πρωτάθλημα του 2018, το VAR χρησιμοποιήθηκε σε 125 περιπτώσεις διορθώνοντας λανθασμένες αποφάσεις, ενώ κατά μέσο όρο προστέθηκε ένα επιπλέον λεπτό.
«Σίγουρα έχουν γίνει και λάθη, ωστόσο είναι κατά πολύ λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν. Ο αρχικός φόβος μας ήταν ο επιπρόσθετος χρόνος. Προφανώς σε κάποια παιχνίδια υπάρχει μια σχετική καθυστέρηση, ωστόσο δεν έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Είναι κάτι στο οποίο θα βελτιωθούμε» επισημαίνει ο Άμποτ. 

Γράψτε το σχόλιο σας...
16/07/2019 • 07:03

Ρεβάνς με ρυθμό και γκολ σε Βαλέτα και Βελιγράδι (video)

Η πιο μεγάλη των προκριματικών έγινε στην Μολδαβία όπου η σχεδόν άγνωστη Σαμπουρτάλο νίκησε με 3-0. Τώρα η Σέριφ ψάχνει με τις εμπειρίες της ένα θαύμα! Η αποτελεσματικότητα θα φέρει την πρόκριση στο Βελιγράδι, τη Βαλέτα και τα νησιά Φερόε