Μηνύει την ομοσπονδία της η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των Η.Π.Α.

Είναι γεγονός. Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε μήνυση στην ομοσπονδία της χώρας της με την κατηγορία της διάκρισης... σε όλα τα επίπεδα, από την μισθοδοσία μέχρι τα μεταφορικά μέσα σε σχέση με την εθνική ανδρών!
08/03/2019 • 20:15
Πληρώστε ή σιωπήστε
  • shares
Είναι γεγονός. Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε μήνυση στην ομοσπονδία της χώρας της με την κατηγορία της διάκρισης... σε όλα τα επίπεδα, από την μισθοδοσία μέχρι τα μεταφορικά μέσα σε σχέση με την εθνική ανδρών!

Την ημέρα της γυναίκας αποφάσισε η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου των Η.Π.Α. να κάνει μήνυση στην Ποδοσφαιρική ομοσπονδία των...... Η.Π.Α.! Ο λόγος; Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ζητάει οικονομική ισότητα και παρόμοιες συνθήκες εργασίας με την εθνική ανδρών!

Είναι μια διαμάχη που κρατάει αρκετό καιρό και δεν έχει προβληθεί όσο θα έπρεπε! Η γυναικεία εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών... αποφάσισε την ημέρα της γυναίκας να κλιμακώσει τις ενέργειες της ενάντια στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της. Στην μήνυση που κατέθεσαν και τα 28 μέλη της εθνικής ομάδας γίνεται λόγος για "θεσμοθετημένες διακρίσεις λόγω φύλλου"! Αναφέρονται αμέτρητα παραδείγματα στην αναφορά... από την διαφορά στην μισθοδοσία σε σχέση με την εθνική ομάδα των ανδρών, μέχρι το που έπαιζαν, πως έκαναν προπονήσεις, την ιατρική βοήθεια που τους παρείχε η ομοσπονδία, το επίπεδο των προπονητών και ακόμη και την μετακίνηση της ομάδας στους αγώνες.

Καταγγέλλεται η έλλειψη διάθεσης της ομοσπονδίας να δώσει λύση ή έστω να ασχοληθεί λίγο με το θέμα! Οι προσπάθειες της γυναικείας ομάδας έχουν ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια και τον Φεβρουάριο κέρδισαν το δικαίωμα να προβούν σε μήνυση προς την ομοσπονδία τους. Παράλληλα στην προσπάθειά τους καλούν και παίκτες που έχουν περάσει στο παρελθόν από την εθνική ομάδα για να στηρίξουν τα επιχειρήματά τους. 

Η ομοσπονδία ακόμη δεν έχει απαντήσει! Το θέμα των αποζημιώσεων των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών πάντως είναι λίγο ιδιαίτερο. Οι δύο ομάδες έχουν υπογράψει διαφορετικές συλλογικές συμβάσεις με την ομοσπονδία. Οι άνδρες παίρνουν υψηλότερα μπόνους από τις γυναίκες όταν αγωνίζονται με την ομάδα και πληρώνονται μόνο όταν βρίσκονται στο ρόστερ ενώ οι γυναίκες έχουν εγγυημένη μισθοδοσία και κάποια μικρά μπόνους. 

Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες αφορά στην συμμετοχή στο Παγκόσμιο κύπελλο! Για τους άνδρες η συμμετοχή στο Μουντιάλ αποφέρει ένα ποσό κοντά στα 12.5 εκ δολλάρια ενώ για τις γυναίκες 1,25 εκ. δολλάρια, αυτό όμως είναι μπόνους που καθορίζεται από την FIFA και όχι την Αμερικανική ομοσπονδία. Η διαφορά μεταξύ τους βέβαια είναι ότι η γυναικεία ομάδα έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια κύπελλα και η ανδρική ομάδα... δεν έχει καν πλησιάσει στην κατάκτηση ενός!
Γράψτε το σχόλιο σας...
26/06/2019 • 09:48

Αγώνας με ενθουσιασμό στο Κάϊρο

H Αίγυπτος με τον ενθουσιασμό της μπορεί αν πετύχει σπουδαία πράγματα στην διοργάνωση. Το Κογκό απογοητεύοντας στην πρεμιέρα είναι αναγκασμένο να πάει σε έναν ρυθμό αναζήτησης ουσίας.