Κομπανί: «Το ποδόσφαιρο είναι όπως η πορνεία και η διακίνηση ναρκωτικών»!

0
Απόστολος Νταλούκας
12/10/2018 • 03:54
Ο 32χρονος αμυντικός Κομπανί στην εθνική ομάδα του Βελγίου
  • shares
Με έναν τρόπο προφανώς... σοκαριστικό, πήρε θέση ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι και της εθνικής Βελγίου,  Βινσέντ Κομπανί σχολιάζοντας το σκάνδαλο που ξέσπασε στο βελγικό ποδόσφαιρο
Ο 32χρονος αμυντικός παρομοίασε τον κόσμο του ποδοσφαίρου με αυτόν της πορνείας και της διακίνησης ναρκωτικών (!), έπειτα το μπαράζ συλλήψεων στην πατρίδα του για το σκάνδαλο στημένων αγώνων και διακίνησης μαύρου χρήματος, με βασικό κατηγορούμενο τον μεγαλοατζέντη Μότζι Μπαγιάτ. 

«Τώρα είναι αρκετά νωρίς να μιλήσουμε για ατομικές ευθύνες αλλά στο ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ένα τέτοιο σκάνδαλο. Γιατί όχι; Επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένας κόσμος ξεχωριστός, με τους δικούς του κανόνες και δεν υπάρχει διαφάνεια. Το ποδόσφαιρο πλησιάζει πολύ σε διάφορες τυπικές συμπεριφορές που συναντάμε στον κόσμο της πορνείας και της διακίνησης ναρκωτικών. Πρόκειται για κόσμους όπου διακινείται πολύ χρήμα και είναι πιθανό να υπάρχουν πληρωμές που δεν καταγράφονται», ανέφερε αρχικά ο Κομπανί σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο VTM, ενώ ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει διαφάνεια σε διεθνές επίπεδο. Γίνεται τόσος ντόρος για τις αμοιβές των παικτών, των προπονητών, όμως κανείς δεν θα έδινε σημασία αν δημοσιοποιούνταν οι μισθοί. Πρέπει να κάνουμε το ποδόσφαιρο απόλυτα διαφανές, ώστε όλοι να γνωρίζουμε τι κερδίζει ο καθένας. Σίγουρα οι μάνατζερ θα συνεχίσουν να είναι απαραίτητοι για να προστατεύουν τα συμφέροντα των παικτών και των συλλόγων, όμως δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν πρέπει να τα βγάζουμε όλα στο φως του ήλιου».

Γράψτε το σχόλιο σας...
26/06/2019 • 09:48

Αγώνας με ενθουσιασμό στο Κάϊρο

H Αίγυπτος με τον ενθουσιασμό της μπορεί αν πετύχει σπουδαία πράγματα στην διοργάνωση. Το Κογκό απογοητεύοντας στην πρεμιέρα είναι αναγκασμένο να πάει σε έναν ρυθμό αναζήτησης ουσίας.