Η "ερυθρόλευκη" οργάνωση, η Χίπε και η οικογένεια

O Παντελής Λώλης γράφει στο προσωπικό του blog για την γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού στο βόλεϊ και πως οι "ερυθρόλευκες" ανεβάζουν τον πήχη συστηματικά χρόνο με το χρόνο.
0
Παντελής Λώλης
02/04/2017 • 21:55
Ολυμπιακός
  • shares
Την τρέχουσα δεκαετία ο Ολυμπιακός - δεν είναι είδηση - είναι μακράν η κορυφαία ελληνική γυναικεία ομάδα στο φιλέ. Όσο περνούν μάλιστα τα χρόνια η ψαλίδα από τις υπόλοιπες ομάδες μεγαλώνει. 

Η "ερυθρόλευκη" παραγωγή τίτλων ξεκίνησε στην Σάμο το 2011 με την κατάκτηση του πρώτου ιστορικού Κυπέλλου, με το "ερυθρόλευκο" ταμείο να γράφει από τότε 4 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα, όλα συνεχόμενα. Μάλιστα τα τρία τελευταία νταμπλ ντύθηκαν "ερυθρόλευκα" με σχετική ευκολία. Και αν η Ελλάδα είναι εδώ και χρόνια υπόθεση αποκλειστικά του Ολυμπιακού, η Ευρώπη αποτελούσε το μόνιμο απωθημένο των "ερυθρόλευκων" παραγόντων. 

Κάθε καλοκαίρι στα γραφεία του Ερασιτέχνη, ο στόχος "Ευρώπη" αποτελούσε τον μεγάλο καημό όλων όσοι έστηναν το τμήμα. Κάθε χρόνο όμως έλειπε κάτι. Δεν έλειπε ποτέ η οργάνωση του τμήματος που φέρει την σφραγίδα του τιμ μάνατζερ Νίκου Κατσιούρα, που με την οικονομική άνεση και την ασφάλεια που του παρείχε η διοίκηση Κουντούρη έβαζε την πινελιά του. Επίσης δεν έλειπε ποτέ το οικογενειακό κλίμα, με Ελληνίδες και ξένες παίκτριες να είναι αυτοκόλλητες. Και όμως ο Ολυμπιακός πάντα κολλούσε κάπου. Έψαχνε πάντα να βρει το ...κάτι που θα άλλαζε την ιστορία του. Αυτό το ...κάτι λοιπόν μάλλον βρέθηκε στον Πειραιά. Τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα αποτελέσματα. 

Δίπλα στις κορυφαίες Ελληνίδες, στην πάσα (Χριστοδούλου), στο κέντρο (Λαμπρούση, Γιώτα) και στη θέση του λίμπερο (Κονόμη), στις σταθερές ξένες στα άκρα (Μαλασάι, Λαζάρεβιτς), πήρε θέση στην διαγώνιο η Γερμανίδα Χίπε. Μια παίκτρια που νομίζω ότι "έλυσε" στα δύσκολα την υπόλοιπη ομάδα. Τι έχει η Χίπε που δεν είχαν οι προηγούμενες που έπαιζαν στην θέση της; 

Είναι ταυτόχρονα ψυχρή και ...τρελή και όταν καίει η μπάλα ξέρει ότι αυτή πρέπει να την πάρει και να την τελειώσει. Μπορεί να μην έχει την άνεση του ...Αγκάμεζ, αλλά είναι παραγωγική, αποτελεσματική και πάνω από όλα αποφεύγει τα εύκολα λάθη, κάτι που την κάνει ξεχωριστή. Η Χίπε είναι ο πιο σημαντικός κρίκος που ήρθε να προστεθεί στην επιτυχημένη αλυσίδα που έφτιαξε το καλοκαίρι ο "στρατηγός" Κοβάτσεβιτς. Είναι το κερασάκι στην πολύ γλυκιά "ερυθρόλευκη" τούρτα.
Γράψτε το σχόλιο σας...
17/06/2019 • 08:19

Σύγκρουση "αξιοπρέπειας" στο Σάο Πάολο και επιβίωσης σε Δανία, Σουηδία

Για τα τελικά του Euro U21 η Γερμανία φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για τη νίκη απέναντι στους Δανούς. Πιο αμφίρροπα τα ματς σε Βάασα και Γκέτεμποργκ. Στο Σάο Πάολο η Χιλή είναι, θεωρητικά, το φαβορί όμως οι ατέλειές της ίσως δώσουν κάποιες ευκαιρίες παραπάνω στην Ιαπωνία