Ψυχολογικό προβάδισμα ψάχνει η Εθνική

0
Παντελής Λώλης
31/05/2013 • 19:28
Ψυχολογικό προβάδισμα ψάχνει η Εθνική
  • shares

Όσο και αν ο κόουτς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Αλέκος Λεώνης δήλωνε το πρωί στον υπογράφοντα ότι «δεν πεθαίνει το βόλεϊ αν χάσουμε την πρόκριση» ωστόσο γνωρίζει και ο ίδιος ότι η Κυριακή 9 Ιουνίου, η επομένη δηλαδή του δεύτερου μπαράζ στο Βέλγιο, θα είναι εντελώς διαφορετική για το ελληνικό βόλεϊ αν έχουμε προκριθεί (δεν σκέφτομαι καν αντίθετο σενάριο). Σίγουρα ο κόουτς με αυτή τη δήλωσή ήθελε να αποφορτίσει τους παίκτες του από το άγχος που λογικά θα έχουν ενόψει των δύο αγώνων με το Βέλγιο.

Όπως και οι αντίπαλοί μας, έτσι και εμείς, έχουμε διπλή ευκαιρία για πρόκριση. Αν δηλαδή στραβώσει το αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα για την Εθνική μας μπορεί να επανορθώσει το ερχόμενο Σάββατο στο Κορτράικ και να στείλει την πρόκριση στο golden set (χρυσό σετ). Με άλλα λόγια η πρώτη νίκη μπορεί να έχει μόνο ψυχολογική σημασία για αυτόν που θα την κατακτήσει και τίποτα παραπάνω. Όλα τα λεφτά της πρόκρισης είναι το δεύτερο παιχνίδι, κάτι που τόνισε και στην συνέντευξη τύπου ο αρχηγός Κώστας Προύσαλης. Στο πρώτο ματς οι δύο αντίπαλοι απλά μετρούν τις δυνάμεις τους. Αγωνιστικά τώρα η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από τον αντίπαλό τους. Αν τα παιχνίδια ήταν προγραμματισμένα σε δύο εβδομάδες από τώρα και η Εθνική είχε χρόνο για 5-6 δυνατά φιλικά τώρα, θα γράφαμε ότι η πρόκριση θα ήταν γαλανόλευκη.

Σε αυτό το χρονικό σημείο είναι πάντως το μόνο που δεν μπορούμε να γράψουμε. Αισιοδοξία και πολύ καλό κλίμα υπάρχει στο στρατόπεδο της Εθνικής. Το αντιληφθήκαμε τις τελευταίες ώρες που είμαστε δίπλα στα παιδιά και στους ομοσπονδιακούς. Θέληση, όρεξη, δίψα υπάρχει και με το παραπάνω. Το ερώτημα είναι αν όλα τα παραπάνω φθάνουν για να προκριθούμε. Ένα επίσης μεγάλο ερωτηματικό είναι ο διαγώνιος Τζούριτς. «Σκασμένος» αγωνιστικά είναι ο Μήτσος και είναι λογικό. Παίζει χωρίς ανάσα από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο σε πολύ υψηλό επίπεδο και στην Εθνική του ζητείται να γίνει ηγέτης σε μια θέση που την θυμάται μόνο όταν παίζει στην Ελλάδα. Είναι βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας μου ο Τζούριτς όπως βαρόμετρο αποτελεί και η θέση του ακραίου δίπλα στον Χριστοφιδέλη. Φράγκος και Κοκκινάκης καλούνται να βγάλουν εξ αρχής υποδοχή. Μετά όλα θα είναι πιο εύκολα για μας. Θετική σκέψη πάντως υπάρχει από όλους.

Γράψτε το σχόλιο σας...
22/09/2019 • 07:11

Φόρμα και πάθος ορίζουν τα ντέρμπι σε Λιόν, Αϊντχόφεν, Λονδίνο και ΟΑΚΑ

Το ντέρμπι του Ολλανδικού πρωταθλήματος είναι λογικό να κριθεί στην αποτελεσματικότητα ανάμεσα σε δύο φορμαρισμένες ομάδες. Εν μέσω ειδικών συνθηκών το ντέρμπι των "αιωνίων", πιο παραγωγικά τα ματς σε Λονδίνο και Λιον