Προσοχή, δαγκώνει!

30/10/2012 • 10:31
Προσοχή, δαγκώνει!
  • shares

Φαίνεται πως οι επισκέπτες της Δευτέρας  δεν έλαβαν υπόψιν τους την ταμπέλα ή έχοντας κατά νου τις προηγούμενες περιπολίες του σκύλου στην αυλή, θεώρησαν πως δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμεναν….

Ο Αρης (έτσι λέγεται ο σκύλος της ιστορίας μας), περιφρούρησε υποδειγματικά τον χώρο ευθύνης του, δεν άφησε κανέναν να πατήσει στην αυλή και με τη φασαρία που προκάλεσε εξετέλεσε την αποστολή του, αν και προς το τέλος της βραδιάς, λόγω απειρίας, ξέχασε το πορτάκι της πίσω πλευράς, ολοκληρώνοντας με ορισμένες υλικές ζημιές τον απολογισμό του. Σε γενικές γραμμές, πάντως, ήταν σε φόρμα και αξίζει των συγχαρητηρίων των αφεντικών του, οι οποίοι, πράγματι, έσπευσαν να του τα δώσουν!
Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως ο συγκεκριμένος σκύλος αν και στην αρχή της χρονιάς αποκτήθηκε για φύλακας, η όλη του συμπεριφορά θύμιζε… λαμπραντόρ! Τις περισσότερες ώρες της ημέρες κοιμόταν. Όμως ακόμη κι όταν αποφάσιζε να κινηθεί, μετά από τέσσερα- πέντε βήματα, επέστρεφε στο χώρο του για φαγητό και εκ νέου ξεκούραση. Η νωχελική του συμπεριφορά, είχε ως αποτέλεσμα, δύο φορές,  διαρρήκτες από την Κρήτη, να προσεγγίσουν το σπίτι και μάλιστα με τη δεύτερη να φύγουν με λεία χρυσαφικά σημαντικής υλικής και συναισθηματικής αξίας.

Ο σκύλος έπρεπε επειγόντως να εκπαιδευθεί, διότι στο τέλος οι κλέφτες δεν θα άφηναν ούτε τα κεραμίδια, ανέγγιχτα! Λεφτά για σοβαρή εκπαίδευση στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό δεν υπήρχαν και ελήφθη η απόφαση για ταχύρρυθμα μαθήματα από δύο πρακτικούς στο Ρύσιο. Το Νίκο Πασιαλή και τον Δημήτρη Μπουγιουκλή. Οι δυό τους, έβγαλαν αμέσως το συμπέρασμα πως με κάποιες συγκεκριμένες και γρήγορες κινήσεις, μπορούσαν να μετατρέψουν το άκακο σκυλί σε φύλακα αξίας, προσδίδοντας στην ταμπέλα της αυλόπορτας (που άρχισε να ξεθωριάζει) το πραγματικό της νόημα.


Επέλεξαν την οδό της εκπαίδευσής του, στον δικό του χώρο, μη θέλοντας να αφήσουν ανυπεράσπιστο το σπίτι, ούτε δευτερόλεπτο. Υπογράμμισαν, πάντως, πως το σκυλί θέλει να ακόμη δουλειά και πως παρά τα όσα έχει πετύχει τον τελευταίο καιρό, απέναντι σε πολύ υπολογίσιμους αντιπάλους, ο δείκτης ετοιμότητάς του, βρίσκεται στο 7! Και πλέον εκεί θα ρίξουν το βάρος από την επόμενη Δευτέρα και μετά. Η εκπαίδευση συνεχίζεται….

Γράψτε το σχόλιο σας...
17/08/2019 • 07:03

Δρόμος με εμπόδια για Λίβερπουλ, "Σίτι, Άγιαξ. Πάθος για γκολ στη Νορβηγία

Κινδύνους θα αντιμετωπίσει και η Λίβερπουλ στο Σαουθάμπτον ενώ στο ντέρμπι της Premier League η Σίτι είναι φαβορί αλλά η Τόττεναμ έχει την φιλοδοξία να μείνει σε τροχιά κορυφής. Ματς για γκολ περιμένουμε στην Νορβηγία, στο Ναντ αλλά και στο Λεβερκούζεν.