Έχουν χάσει το δρόμο τους

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την ήττα 2-0 του Παναθηναϊκού από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και την εικόνα των “πράσινων” στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
0
Νίκος Τζουάννης
25/02/2019 • 08:16
Ο Γιώργος Δώνης
  • shares
Είτε ήταν πέρα από κάθε λογική η εντυπωσιακή παρουσία του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και απλά τώρα βγαίνει το πραγματικό αγωνιστικό πρόσωπο του νεανικού συνόλου των Πράσινων, είτε κάτι πηγαίνει στραβά το τελευταίο διάστημα και ο Παναθηναϊκός έχασε ξαφνικά το δρόμο του. 

Δεν μπορώ να αποδεχθώ το πρώτο, γιατί οι Πράσινοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο στα περισσότερα από τα παιχνίδια τους και η βαθμολογική τους συγκομιδή, αλλά και η παρουσία τους στο γήπεδο δεν μοιάζει με ...φωτοβολίδα. Περισσότερο φάνταζε σαν “φωτιά”, η οποία σιγοσβήνει όσο περνάει ο καιρός και ο Παναθηναϊκός παραμένει εδώ και μήνες μακριά από τον καλό του εαυτό. 

Τίποτα δεν έχει αλλάξει για να δικαιολογείται αυτή η εικόνα. Ούτε διοικητικά, ούτε στο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Εφέτος δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές και γκρίνια, δεν αποχώρησε κανένας το Γενάρη και πρόκειται για το ίδιο τεχνικό τιμ και το ίδιο σύνολο παικτών, οι οποίοι κατάφεραν στον πρώτο γύρο να αποσπάσουν θετικά σχόλια για την αγωνιστική τους εικόνα από τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων και των αντίπαλων ομάδων.

Αυτό που άλλαξε είναι η αντιμετώπιση των αντίπαλων προς τον Παναθηναϊκό. Πλέον όλοι γνωρίζουν τι να περιμένουν, δεν υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης και οι Πράσινοι σε κάθε τους παιχνίδι είναι ουσιαστικά ένα “ανοικτό βιβλίο”. Όσο και αν διαφοροποιεί το τακτικό του πλάνο το Γιώργος Δώνης, η επιθετική ανάπτυξη του Τριφυλλιού παραμένει προβλέψιμη, γίνονται σημαντικά - και εύκολα - λάθη στην άμυνα, ενώ όταν λείψει ένας από τους παίκτες - κλειδιά της ομάδας (Ινσούα, Κουλιμπαλί, Γιόχανσον), το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και στις δύο πλευρές του γηπέδου. 

Στη Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός ήταν “φλύαρος” στο παιχνίδι του, ακίνδυνος επιθετικά, ενώ “βραχυκύκλωσε” όταν δέχθηκε γκολ και δεν του βγήκε το αρχικό πλάνο. Οι Πράσινοι έπεσαν στην "παγίδα" των γηπεδούχων, δεν κατάφεραν ουσιαστικά να αντιδράσουν και να προσαρμοστούν στο δυναμικό παιχνίδι και έφυγαν ηττημένοι από το γήπεδο. Τρεις πολύτιμοι βαθμοί χάθηκαν, όμως το χειρότερο είναι ότι ο Παναθηναϊκός ακόμα ψάχνει το ...φρένο και δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία που έχει πάρει σε αυτή την αγωνιστική “κατηφόρα”. 

Κακό κοουτσάρισμα από τον Δώνη, σε κακή βραδιά και η πλειοψηφία των παικτών του Παναθηναϊκού στη Νέα Σμύρνη. Θα εξαιρέσω τον - πάντα φιλότιμο - Κουρμπέλη που δείχνει το καλό παράδειγμα στους συμπαίκτες του. Όμως ένας ... κούκος δεν φέρνει την άνοιξη! 
Γράψτε το σχόλιο σας...