Το ...μεγάλο παζάρι!

Ο Νίκος Τζουάννης αναλύει στο προσωπικό του blog του μεταγραφικό ντεμαράζ του Παναθηναϊκού στο τελευταίο 48ωρο της μεταγραφικής περιόδου.
0
Νίκος Τζουάννης
31/08/2017 • 21:30
Μουνιέ - Σιλά
  • shares
Αν και χρειάστηκε να γίνει πρώτα η πώληση του Ζέκα στην Κοπεγχάγη για να μπει ένα σεβαστό ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να ανοίξει και πάλι το μεταγραφικό "παράθυρο", οι Πράσινοι έκαναν έναν εντυπωσιακό ...σπριντ τις τελευταίες 48 ώρες και κάλυψαν αρκετά κενά που υπήρχαν στο ρόστερ. 

Η πρώτη κίνηση ήταν να αποκτηθεί ένας ετοιμοπόλεμος αμυντικός χαφ για τον άξονα. Ο Γιακούμπα Σιλά δεν είναι αντι - Ζέκα και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του πρώην αρχηγού των Πράσινων. Άλλωστε είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί "κόπια" του Ζέκα στην ποδοσφαιρική αγορά και ιδιαίτερα ένας χαφ με την ικανότητα του πολιτογραφημένου Έλληνα μέσου στην ανάκτηση της μπάλας. 

Ο Σιλά είναι διαφορετικό στιλ αμυντικού χαφ, δυναμικός και καλός στο ψηλό παιχνίδι, με εμπειρία από πρωταθλήματα πρώτης γραμμής ( Premier League, Ligue 1) και με τη στόφα του ηγέτη. Το γεγονός ότι στα 26 χρόνια φορά το περιβραχιόνιο στην Εθνική του ομάδα λέει πολλά για τον Αφρικανό χαφ και ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν άμεσα έναν winner στην ομάδα. 

Η δεύτερη κίνηση ήταν και η πιο εντυπωσιακή. Ο Αντονί Μουνιέ ήταν εδώ και αρκετές εβδομάδες το νούμερο ένα όνομα στη μεταγραφική λίστα του Μαρίνου Ουζουνίδη και - σε θεωρητικό επίπεδο - ο ιδανικός αντικαταστάτης του Πόλο Εμποκού. Γρήγορος, "μπουκαδόρος", με καλή τεχνική κατάρτιση, επαφή με το γκολ, σε εξαιρετική ηλικία και πολλές παραστάσεις από το Σαμπιονά και το Καμπιονάτο, ενώ έχει αυτή την ποδοσφαιρική "τρέλα" που είναι ...αναγκαία όταν ένα παιχνίδι δεν ...βγαίνει. 

Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένας νεοφερμένος παίκτης θα "δέσει" άμεσα σε μια ομάδα, όμως ο Μουνιέ έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να ηγηθεί σε αυτή την νέα προσπάθεια που γίνει το Τριφύλλι. 

Το τρίτο "χτύπημα" των Πράσινων ήταν ...έκπληξη. Λίγοι θα περίμεναν ότι ο Παναθηναϊκός των οικονομικών προβλημάτων, θα έπειθε έναν ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε ανοδική πορεία και σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία, να αφήσει τα ιταλικά γήπεδα για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα μας. Και μάλιστα χωρίς την προοπτική ευρωπαϊκής συμμετοχής για την εφετινή σεζόν.

Ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ ντύθηκε στα Πράσινα με ένα εξαιρετικό deal από την πλευρά του Παναθηναϊκού και ο Ουζουνίδης αποκτά μια ποιοτική λύση για τη μεσαία του γραμμή. Έναν παίκτη που μπορεί να ανεβάσει ένα επίπεδο το παιχνίδι του Τριφυλλιού και να δώσει αυτό το ...κάτι παραπάνω που τόσο έλειπε.

Γράψτε το σχόλιο σας...

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live