Αναμενόμενη απόφαση…

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την αλλαγή στον προεδρικό θώκο του Παναθηναϊκού και το τι σημαίνει.
0
Νίκος Τζουάννης
21/04/2017 • 08:29
Μαυροκουκουλάκης και Αλαφούζος.
  • shares
Αν μη τι άλλο προκαλεί έκπληξη – τουλάχιστον σε όλους όσοι δεν παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο «πράσινο στρατόπεδο» - η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να παραδώσει τη …σκυτάλη στον έμπειρο Μάνο Μαυροκουκουλάκη

Όμως αυτή η κίνηση δεν μεταφράζεται σαν προάγγελος …αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου από τα διοικητικά δρώμενα του Τριφυλλιού, ούτε πρόκειται να σημάνει – τουλάχιστον στο επόμενο διάστημα - αλλαγές στο ιδιοκτησιακό ή μετοχικό καθεστώς του συλλόγου.  

Ο Γιάννης Αλαφούζος σκεφτόταν εδώ και αρκετό καιρό την …απόσυρση από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε είχε γίνει και η επιλογή του Τάκη Μπαλτάκου πριν από κάποιους μήνες, αν και η διάσταση απόψεων αναφορικά με την πολιτική των Πράσινων, οδήγησε τις δύο πλευρές σε ένα «βελούδινο» διαζύγιο. Στο μυαλό του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις, έγινε μια προεργασία και ο …κλήρος έπεσε στον Mr Manos. 

Η επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου να συνεχίσει – στο τυπικό κομμάτι- ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα …παραμονής στο Τριφύλλι. Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης, αυτός βάζει τα χρήματα του για να λειτουργεί η ΠΑΕ χωρίς σημαντικά προβλήματα, αυτός θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις μεγάλες αποφάσεις που θα αφορούν το κλαμπ. Απλά απαλλάσσεται από το σημαντικό φόρτο εργασίας που …συνοδεύει τη θέση του προέδρου σε μια ΠΑΕ, καθώς είναι πλέον ιδιαίτερα αυξημένες οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις στον Όμιλο ΜΜΕ και την ναυτιλιακή του εταιρεία. 

Ασφαλώς, όπου υπάρχει …καπνός, υπάρχει και φωτιά. Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει κρύψει την δυσαρέσκεια του για όλα όσα έχουν γίνει την εφετινή σεζόν στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, καθώς και την απογοήτευση του για την αποτυχία της ομάδας του στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Έχει …τραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και σπάνια πηγαίνει στο γήπεδο, όμως δεν έχει σταματήσει να ενδιαφέρεται για την ομάδα του. 

Γράψτε το σχόλιο σας...