Για την ιστορία του...

0
Νίκος Τζουάννης
26/11/2014 • 01:01
Για την ιστορία του...
  • shares


Οι Πράσινοι έχουν κερδίσει μονάχα έναν βαθμό στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και ασφαλώς θέλουν να πετύχουν μια νίκη- και ιδιαίτερα απέναντι στη δυνατή και πρωτοπόρο Δυναμό- προκειμένου να αποχαιρετήσουν με το κεφάλι ψηλά τη διοργάνωση. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ βαθμούς για την ευρωπαϊκή του κατάταξη. Και αυτό γιατί οι Πράσινοι έχουν μείνει αρκετά πίσω μετά τις απογοητευτικές τους παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια και κινδυνεύουν να... μπλέξουν με "μεγαθήρια" σε μελλοντικές κληρώσεις αν δεν διατηρήσουν τη θέση που έχουν στη σχετική λίστα της ΟΥΕΦΑ.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα "παίζεται" σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στα δύο τελευταία παιχνίδια των ομίλων. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πριμοδοτεί με 200.000 ευρώ κάθε νίκη στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και το ποσό που μπορεί να βάλει στα ταμεία του το Τριφύλλι είναι σημαντικό και ...αναγκαίο. Άλλωστε τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν για το σύλλογο και κάθε ευρώ είναι πολύτιμο...

Οι Ρώσοι θέλουν τους τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο, παίζουν στην έδρα τους και είναι συνηθισμένοι στα ...κρύα (η θερμοκρασία αναμένεται την ημέρα του αγώνα στους -7 με -10). Μειονέκτημα για τους Πράσινους είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος και η ...παγωνιά, ωστόσο οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έχουν τη σπάνια ευκαιρία να αγωνιστούν δίχως άγχος και πίεση κόντρα σε έναν ποιοτικό αντίπαλο. Και αν ακολουθήσουν συνταγή ...Αϊντχόβεν και αποφύγουν τα λάθη στα μετόπισθεν, τότε θα μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι καλό κόντρα στην ισχυρή Δυναμό. 

Γράψτε το σχόλιο σας...