Το ...κέρασμα του Νικόλα

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 1-0 του Παναθηναϊκού στη Βέροια και τον Νίκο Καρέλη, ο οποίος χάρισε το «τρίποντο» στους «πράσινους» ανήμερα της ονομαστικής του εορτής.
0
Νίκος Τζουάννης
07/12/2015 • 08:49
Ο Νίκος Καρέλης
  • shares
Βαθιά βαθμολογική "ανάσα" πήρε ο Παναθηναϊκός στη Βέροια μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και το ...δώρο του εορτάζοντα Νίκου Καρέλη δίνει την ευκαιρία στον Στραματσόνι και τους παίκτες του να αποφορτιστούν από την πίεση.

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν τη νίκη όχι μονάχα για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για ...ψυχολογικούς. Όσα έγιναν στο ντέρμπι "αιωνίων" - και κυρίως όσα ακολούθησαν- επηρέασαν σημαντικά το ποδοσφαιρικό τμήμα και το θετικό αποτέλεσμα στη Βέροια αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τους Πράσινους στην προσπάθεια επανάκτησης της χαμένης αυτοπεποίθησης. 

Δυσκολεύτηκε το Τριφύλλι για να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς στη Βέροια και αν κοιτάξουμε κατάματα τη σκληρή πραγματικότητα θα δούμε οτι ο Παναθηναϊκός παραμένει κατώτερος των προσδοκιών. Μπόλικο άγχος στο παιχνίδι των Πράσινων, αρκετά λάθη και συχνές αλλαγές τακτικής από τον Στραματσόνι, οι οποίες μάλλον ...επιδεινώνουν την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός ...ψάχνεται στο γήπεδο και είναι φανερό ότι οι ποδοσφαιριστές δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στη νέα ποδοσφαιρική φιλοσοφία του Στραματσόνι, αφού κάθε εβδομάδα αλλάζουν και ...σύστημα. 

Προφανώς ο Ιταλός τεχνικός κάτι θα έχει στο μυαλό του- αν και δεν μπορώ να το κατανοήσω ακόμα- τόσο για τη διαφοροποίηση της τακτικής, όσο και για κάποιες επιλογές παικτών. Μεγάλο ρίσκο να μπει στο ματς ο - αρκετά θετικός- Πέτριτς με μόλις δύο "κανονικές" προπονήσεις, μικρότερο η απουσία από την αποστολή δύο δημιουργικών παικτών ( Νίνης, Λουντ). 

Κακό πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες, ενθαρρυντικά σημάδια από το Τριφύλλι στο δεύτερο μέρος. Για 15-20 λεπτά ο Παναθηναϊκός έπαιξε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, βγήκαν στο παιχνίδι του κάποιοι "αυτοματισμοί" και θα μπορούσε να "κλειδώσει" νωρίτερα τη νίκη αν οι παίκτες του ήταν ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Παράλληλα ήταν θετικότατο στοιχείο για τους Πράσινους η επιμονή που έδειξαν για τη νίκη. Δεν τα παράτησαν σε κανένα σημείο του αγώνα, πάλεψαν μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν... 

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Αμπέντ στο πρώτο ημίχρονο, καλό ματς από Ζέκα, Τελάντερ, Σάντσεθ και Καρέλη, ενώ ο Εσιέν έδειξε για πρώτη φορά δείγματα της σπουδαίας ποδοσφαιρικής προσωπικότητας του. Ο Γκανέζος ήταν αρκετά δραστήριος και "μέσα" στο παιχνίδι, πήρε κάποιες πρωτοβουλίες και βοήθησε με την εμπειρία του τους Πράσινους.  
Γράψτε το σχόλιο σας...