Ψάχνει και άλλους ...Ζέκα

0
Νίκος Τζουάννης
20/05/2013 • 23:28
Ψάχνει και άλλους ...Ζέκα
  • shares

Οι Πράσινοι αναγκαστικά προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα που υπάρχουν, προχωρούν σε μεγάλες περικοπές στο μπάτζετ, ξεχνούν τις μεγάλες μεταγραφές και τα παχυλά συμβόλαια του παρελθόντος και με τα εφόδια που έχουν, αναζητούν στην ποδοσφαιρική αγορά νέους... Ζέκα.

Στην περίπτωση του Ζέκα, το σκάουτινγκ και το ...μάτι του Φερέιρα έφεραν καρπούς και ο 24χρονος Πορτογάλος εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας.

Ο Πορτογάλος μέσος είναι μια σημαντική ποδοσφαιρική αξία για τον Παναθηναϊκό και με πολλά περιθώρια εξέλιξης. Έχει βοηθήσει τους Πράσινους στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα, ενώ αποκτήθηκε με λίγα χρήματα από την Σετουμπάλ.

Και άλλους "Ζέκα" ψάχνουν οι Πράσινοι για να στελεχώσουν την ομάδα τους την νέα σεζόν. Δηλαδή ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι διψούν για διάκριση και επιτυχίες, θέλουν να εξελιχθούν μέσα από την παρουσία τους στον Παναθηναϊκό και δεν έχουν μεγάλο κασέ. ʼλλωστε με εξαίρεση την θέση του επιθετικού, όπου οι Πράσινοι θα κάνουν μια μικρή... υπέρβαση για να αποκτήσουν γκολτζή, οι υπόλοιπες μεταγραφές δεν θα είναι δαπανηρές.

Το κομμάτι των μεταγραφών το έχουν αναλάβει νέα πρόσωπα. Ο Γιάννης Αναστασίου λειτουργεί στα αγγλικά πρότυπα και έχει πάρει πάνω του αρκετές μεταγραφικές υποθέσεις. Ταξιδεύει στην Ευρώπη και βλέπει από κοντά παίκτες που έχουν προταθεί, ψάχνει τα ...λαχεία της ποδοσφαιρικής αγοράς, μιλάει με μάνατζερ και με τους ποδοσφαιριστές. Και όλα αυτά με άκρα μυστικότητα, καθώς ο νέος τεχνικός του Τριφυλλιού γνωρίζει πως αν διαρρεύσει κάτι, τότε πιθανότατα θα υπάρξουν εμπόδια στις μεταγραφές (άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες κτλ). Παράλληλα ο Νίκος Νταμπίζας κάνει αθόρυβα κινήσεις και έχει προχωρήσει αρκετά σε αυτό το κομμάτι, ενώ σημαντικό είναι ότι λόγο στον μεταγραφικό σχεδιασμό έχει και ο Δημήτρης Σαραβάκος.

Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού καλούνται να ανταγωνιστούν ομάδες από πιο λαμπερά πρωταθλήματα, με πιο οργανωμένο δίκτυο σκάουτινγκ και μεγαλύτερο μπάτζετ. Και το Τριφύλλι, πρέπει να προλάβει αυτές τις ομάδες και να κάνει τις κινήσεις του, προτού τον ...προλάβουν.

Γράψτε το σχόλιο σας...