Χειμερινές αραβικές νύχτες...

0
Νίκος Τζουάννης
12/12/2012 • 20:05
Χειμερινές αραβικές νύχτες...
  • shares

Όλα καλά και ωραία... Αρκεί η πρόταση για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να μην είναι σαν μια ...χειμερινή αραβική νύχτα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η ιστορία έπρεπε να είχε τελειώσει ...χθες. Στην εποχή που ζούμε, η διασταύρωση των τραπεζικών στοιχείων δεν είναι δα και δύσκολο πράγμα. Λίγες ημέρες - στην χειρότερη περίπτωση- χρειάζονται για να φανεί αν όντως υπάρχουν καταθετειμένα τα 28 εκ. ευρώ σε αγγλική τράπεζα και αν ισχύει η πρόταση που κατέθεσε ο Φαϊζάλ Αλ Σαούντ.
 
Οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό ασφαλώς και δεν κλείνουν την πόρτα σε κανέναν σοβαρό επενδυτή. Το αντίθετο μάλιστα. Περιμένουν μια πρόταση από έναν ισχυρό οικονομικό παράγοντα, που θα μπορέσει να δώσει χείρα βοηθείας στο Τριφύλλι και να βγάλει στον σύλλογο από την δύσκολη κατάσταση. Όμως βρίσκω λογική την καχυποψία τους αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την επανεμφάνιση του Σαουδάραβα, αφού έχουν παιχτεί δεκάδες επεισόδια σε αυτό το σίριαλ.

Και οι τίτλοι τέλους ακόμα δεν έχουν πέσει.

Οι μοναδικοί άνθρωποι που μπορούν να τελειώσουν αυτή την ιστορία, είναι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Ο Φαϊζάλ αν πραγματικά θέλει και μπορεί να αναλάβει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πρέπει να το δείξει. Με πράξεις. Βάζει τα χρήματα, αποκτά τον έλεγχο της ΠΑΕ και ...τέλος!  Και δεν είναι τόσο δύσκολο, αν όντως έχει τόσο μεγάλη οικονομική επιφάνεια, να κάνει το μοναδικό βήμα που απαιτείται για να προχωρήσει το ενδιαφέρον.

Από την άλλη πλευρά, οι Πράσινοι ερευνώντας την υπόθεση, θα μπορέσουν να ξεκαθαρίσουν την θολή εικόνα.

Μέχρι τότε ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να δίνει την δική του μάχη επιβίωσης, ψάχνοντας οριστική λύση στον οικονομικό γρίφο που τον ταλαιπωρεί εδώ και καιρό...
 

Γράψτε το σχόλιο σας...