Η επόμενη ημέρα

0
Νίκος Γαβαλάς
22/01/2012 • 22:00
Η επόμενη ημέρα
  • shares

 Όμως, κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε στη 18η αγωνιστική. Οπότε, οφείλουν οι «ερυθρόλευκοι» να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να κυνηγήσουν έως και την ακροτελεύτια αγωνιστική κάθε πιθανότητα για την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους.


Η αίσθησή μας είναι πως στη Θράκη οι παίκτες των «Πειραιωτών» λύγισαν απ’ το άγχος. Ήξεραν πολύ καλά πως όφειλαν να πάρουν τη νίκη στην αναμέτρηση με την Ξάνθη. Ναι, ήθελαν πολύ το τρίποντο. Αλλά στηρίχθηκαν κυρίως σε ατομικές ενέργειες ώστε να φθάσουν στο γκολ, χωρίς να εφαρμόζουν ορθολογικό σχέδιο δράσης.


Παρόλα αυτά, δημιούργησαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να φθάσουν στο γκολ. Οι περισσότερες εξ’ αυτών χάθηκαν όταν οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, εκείνο που μετράει είναι το ταμείο. Και στην παρούσα φάση, ο Ολυμπιακός είναι πλέον δύο βαθμούς πίσω απ’ τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να έχουν και ένα παιχνίδι λιγότερο.


Σαφώς και υπάρχουν κομμάτια στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» τα οποία επιδέχονται διόρθωσης. Αλλά δε θα πρέπει ν’ απαξιωθούν τα πάντα. Είναι σαφές πως στον πρώτο μήνα του 2012 οι «Πειραιώτες» ψάχνουν το καλό αγωνιστικό πρόσωπό τους. Σίγουρα δεν τους βοηθάει το γεγονός πως έχουν σημαντικές απουσίες, όπως είναι οι Τζιμπούρ, Μιραλάς και Χολέμπας. Πρέπει, όμως, ν’ ανασυνταχθούν άμεσα, καθώς υπάρχει ακόμη μακρά πορεία στο πρωτάθλημα.


Εν κατακλείδι, αισθανόμαστε την ανάγκη να σταθούμε σε δύο Ελληνόπουλα, τον Γιάννη Φετφατζίδη και τον Γιάννη Μανιάτη, οι οποίοι προσπάθησαν πολύ παραπάνω απ’ τους συμπαίκτες στους στα «Πηγάδια», προκειμένου ο Ολυμπιακός να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Γράψτε το σχόλιο σας...