Καλωσόρισμα...

0
Νίκος Γαβαλάς
29/11/2010 • 07:00
Καλωσόρισμα...
  • shares

Βασική μας επιδίωξη είναι η προσέγγιση υποθέσεων του Ολυμπιακού με ψυχραιμία, αναζητώντας σε χαμηλούς τόνους την άκρη του νήματος.

Ασφαλώς και με τις θέσεις μας δεν μπορούν να είναι σύμφωνοι στο σύνολό τους οι αναγνώστες μας. ʼλλωστε η διαφωνία, δημιουργεί εποικοδομητικό διάλογο. Και τέτοιο θέλουμε να έχουμε καθ' όλη τη διάρκεια της κοινής μας πορείας, μέσα απ' το novasports.gr.

Αναμφίβολα, κυρίαρχο θέμα συζήτησης στον Ολυμπιακό μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, είναι ο τρόπος προσέγγισής του απ' τους παίκτες των «Πειραιωτών». Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για έλλειψη πάθους.

Ειλικρινά, η εικόνα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, δίπλα απ' τον πάγκο όπου βρισκόμαστε για τις ανάγκες της τηλεοπτικής κάλυψης, είναι εντελώς διαφορετική απ' όσα βλέπει κάποιος απ' την κερκίδα, ή απ' τον τηλεοπτικό του δέκτη.

Πραγματικά, σε κανένα σημείο του ντέρμπι δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε απουσία πάθους απ' τους παίκτες του Βαλβέρδε. Νευρικότητα, ναι. Αν θέλετε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Και φάνηκε αυτό ξεκάθαρα σε δύο περιπτώσεις. Αρχικώς, στο λάθος που κάνει ο Ουρτάδο μπροστά απ' τον Πάρντο στο 20ο δευτερόλεπτο.

Και εν συνεχεία, στην απώλεια του πέναλτι απ' τον Ντουντού. Τρία χαμένα πέναλτι στην τρέχουσα περίοδο, από παίκτες πρώτης γραμμής με πλούσια εμπειρία, όπως είναι ο Ριέρα, ο Ιμπαγάσα και Ντουντού, είναι θέμα που προκαλεί προβληματισμό. Όπως λένε άνθρωποι των «Πειραιωτών», τα χαμένα πέναλτι φανερώνουν έλλειψη συγκέντρωσης.

  Κλείνοντας το πρώτο κεφάλαιο της κουβέντας μας, θα λέγαμε πως υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες οι παίκτες του Ολυμπιακού από υπερβολική αυτοπεποίθηση, γίνονται ιδανικοί αυτόχειρες. Δε φθάνει να είσαι καλύτερος στη θεωρεία. Οφείλεις στην πράξη να αποδεικνύεις την ποιοτική σου διαφορά. Ως ένα βαθμό, την απόσταση απ' τη θεωρεία στην πράξη πλήρωσε ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι του ΟΑΚΑ.
 

Γράψτε το σχόλιο σας...