Η μεταμόρφωση του Φαλήρου

0
Νίκος Γαβαλάς
18/08/2011 • 12:20
Η μεταμόρφωση του Φαλήρου
  • shares

Έχοντας τις γραμμές πολύ κοντά, οι «Πειραιώτες εμφάνισαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία, δημιουργώντας παράλληλα επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των «Τούρκων». Ήταν εξόχως σημαντικές οι βοήθειες που πρόσφεραν οι ακραίοι χαφ (Ριέρα και Μιραλάς) στους ακραίους μπακ (Χολέμπας και Μανιάτης).

Σε συνδυασμό με την πολύ δουλειά των Μοδέστο και Φέισα (αποδεικνύεται σπουδαία λύση) μπροστά απ’ τα στόπερ, έκλειναν οι διάδρομοι προς την εστία του Κοστάντζο, ο οποίος αρχίζει και κερδίζει την πάντα απαιτητική εξέδρα του γηπέδου Καραϊσκάκη. Αν προσθέσουμε και το πρέσιγκ που ξεκινούσε πάντα απ’ τις παρυφές τις αντίπαλης περιοχής, τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε πως κάπως έτσι σχεδιάζει ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον νέο Ολυμπιακό. Φαίνεται πως το γήπεδο Καραϊσκάκη "απογειώνει" ξανά τους ποδοσφαιριστές των «Πειραιωτών».


Παρεμπιπτόντως, είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον Κοστάντζο μετά το τέλος του φιλικού με τη Γαλατασαράι (το οποίο περισσότερο με επίσημο έμοιαζε, αν αναλογιστούμε τη δύναμη και τα αντιαθλητικά κτυπήματα που επιστράτευσαν οι «γείτονες» ώστε ν’ ανακόψουν την ορμή των γηπεδούχων). Ο Αργεντινός γκολκίπερ δεν πίστευε πως οι φίλοι της ομάδας του δημιουργούν σε φιλικό παιχνίδι τέτοια ατμόσφαιρα. Αναρωτήθηκε, λοιπόν, τι θα γίνεται στα επίσημα ματς.


Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την αναφορά μας στα συν του Ολυμπιακού. Κυρίως στον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος συνεχίζει απ’ ‘κει που σταμάτησε πέρυσι. Ωστόσο, θα μας επιτρέψετε να βάλουμε μία άνω τελεία και να σταθούμε στον προβληματισμό του Βαλβέρδε απ’ τους συνεχόμενους τραυματισμούς βασικών του παικτών. Δεν είναι λίγο πράγμα να χάνει Τοροσίδη, Τζιμπούρ, Ιμπάγασα και Ριέρα. Ήδη ψάχνει «plan b» προκειμένου ο Ολυμπιακός να λειτουργήσει αποτελεσματικά στο άμεσο μέλλον, αρχής γενομένης απ’ το σπουδαίο φιλικό της Κυριακής με την Ίντερ στη Γενεύη.

Γράψτε το σχόλιο σας...