Τα έβαλε μαζεμένα...

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τα οφέλη από το θρίαμβο του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στρέφοντας το βλέμμα του στην επόμενη σεζόν.
0
Νίκος Γαβαλάς
18/02/2019 • 08:17
Οι παίκτες του Ολυμπιακού
  • shares
Καθυστέρησε... Είτε γιατί ήταν αναποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. Είτε γιατί ήταν μία νέα ομάδα που ήθελε το χρόνο της για να δουλέψει η μηχανή της. Είτε γιατί δεν είχε ένα απαραίτητο συστατικό στον αθλητισμό, τον παράγοντα τύχη.

Στον 1ο γύρο και με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, αλλά και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός είχε παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, χάνοντας τσουβάλια ευκαιρίες. Το κέρδος του ήταν τότε μόλις δύο βαθμοί, οι ισοπαλίες με τους «πράσινους» και την πρωταθλήτρια Ελλάδας. 

Στην εξίσωση δε βάζουμε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκεί, δε λειτούργησε τίποτα σωστά στην αρχή. Όταν μία ομάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 στο 19’ σε τελικό πρωταθλήματος, πολύ δύσκολα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Με την ΑΕΚ στο Φάληρο προηγήθηκε ένα καταστροφικό πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε πάλι να μπει σε μπελάδες, ανάλογες με το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής. Δε συνέβη. Ίσως γιατί ο Θεός του ποδοσφαίρου χρωστούσε κάτι στον Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του.

Σε αυτόν τον άνθρωπο που από το καλοκαίρι δουλεύει ακατάπαυστα για τη δημιουργία ενός συνόλου το οποίο θα παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μίας ομάδας την οποία θα χαίρονται οι οπαδοί της. Δε μπορεί, κάποια στιγμή θα έπαιρνε πίσω τους καρπούς της επιστημονικής σποράς του.

Τους πήρε κόντρα στην ΑΕΚ, όπου ο Ολυμπιακός τα έβαλε μαζεμένα στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποία έπαιξε το καλύτερό του ποδόσφαιρο στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Δε θα μπούμε σε τεχνικές αναλύσεις. Αλλά θα μας επιτρέψετε να κοιτάξουμε στην επόμενη ημέρα.

Αυτή η νίκη και ο τρόπος που ήρθε, επιτρέπει στον Μαρτίνς να αρχίσει να σχεδιάζει από τώρα τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του θα ισχυροποιηθεί στην επόμενη αγωνιστική περίοδο. Θα επαναλάβουμε την άποψή μας πως με τον Πορτογάλο στο τιμόνι του και συγκεκριμένες κινήσεις στη καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά, ο Ολυμπιακός θα είναι σε θέση να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Γράψτε το σχόλιο σας...