Το μυστικό των αποδυτηρίων

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει εντός των τειχών του Αθλητικού Κέντρου του Ρέντη, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας
0
Νίκος Γαβαλάς
21/12/2018 • 10:07
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν
  • shares
Το καλοκαίρι ανανεώθηκε σε μεγάλο ποσοστό το δυναμικό του Ολυμπιακού. Έγινε έτσι πράξη η διοικητική δέσμευση για σημαντικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα, μετά την απογοητευτική πορεία της προηγούμενης περιόδου. Παράλληλα, δόθηκαν τα κλειδιά στον Πέδρο Μαρτίνς, προκειμένου να κτίσει από την αρχή ένα οικοδόμημα με ισχυρά θεμέλια.

Αν και στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις των «Πειραιωτών» ο Πορτογάλος τεχνικός στηρίχθηκε σε 14-15 παίκτες, όσο κυλούσε η σεζόν, άρχισε να ανοίγει το rotation, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να αλλάξει όλη την ομάδα στο ματς με την Μίλαν στο «Σαν Σίρο», σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος που είχε προηγηθεί. Παρά το απόλυτο rotation και την ήττα, η γενική εικόνα του Ολυμπιακού στο Μιλάνο ήταν άκρως ικανοποιητική.

Με τις επιλογές του, ο Μαρτίνς έχει δημιουργήσει αίσθημα δικαιοσύνης εντός των τειχών του Αθλητικού Κέντρου του Ρέντη. Όλοι οι ποδοσφαιριστές του έχουν τις ευκαιρίες τους. Από την πλευρά τους, μέσω των προπονήσεων προσπαθούν να εξασφαλίσουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα επίσημα ματς. Δεν είναι υπερβολή πως το επίπεδο των προπονήσεων είναι ιδιαιτέρως υψηλό.

Η παρουσία τουλάχιστον δύο ποιοτικών παικτών σε κάθε θέση, δημιουργεί έναν ανταγωνισμό, από τον οποίο βγαίνουν ωφελημένοι τόσο οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, όσο και η ομάδα τους. Αφενός διότι οι πρώτοι βελτιώνοντας, αφετέρου γιατί το σύνολο παίρνει από κάθε έναν παίκτη το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Αλλά το σημαντικότερο όλων είναι οι εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ακόμα και παίκτες οι οποίοι παλεύουν για την ίδια θέση, έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους ισχυρούς δεσμούς. Όσοι μένουν εκτός ενδεκάδας ή 18άδας, ζουν έντονα κάθε αγώνα και χαίρονται ή λυπούνται σα να είναι οι ίδιοι στον αγωνιστικό χώρο.

Σε ανύποπτη στιγμή έχουμε αναφερθεί στο παράδειγμα του Βασίλη Τοροσίδη. Μπορεί ο αρχηγός της Εθνικής να μην είναι η πρώτη λύση για το δεξί άκρο της άμυνας, αλλά από τον πάγκο ζει πολύ έντονα το ματς, μεταφέροντας παράλληλα τις χρήσιμες –λόγω της εμπειρίας του- συμβουλές προς τους συμπαίκτες του. Είναι το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση και η απόδειξη για την άριστη λειτουργία των αποδυτηρίων. Κάτι που αποτελεί βασικό συστατικό για την επιτυχία μίας ομάδας.  


Γράψτε το σχόλιο σας...

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live