Ο «μάγος» Ζιοβάνι σε απόσταση αναπνοής

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τον Ζιοβάνι, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα για να παίξει ποδοβόλεϊ και τη συνάντησή τους στην παραλία Βοτσαλάκια.
0
Νίκος Γαβαλάς
07/06/2018 • 08:16
Ο Ζιοβάνι
  • shares
Η ζέστη στην παραλία Βοτσαλάκια ξεχάστηκε γρήγορα μόλις πάτησε το πόδι του στην άμμο ο Ζιοβάνι. Ο Βραζιλιάνος «μάγος» του ποδοσφαίρου γύρισε στην αγαπημένη του πόλη, τον Πειραιά, όπου από το 1999 έως και το 2005 πέρασε τα έξι καλύτερα χρόνια της ζωής του. Και θέλησε να επιστρέψει την αγάπη –και γιατί όχι τη λατρεία- του κόσμου προς τον πρόσωπό του, παίζοντας ποδοβόλεϊ δίπλα στη θάλασσα για να χαρίσει μερικές στιγμές μαγείας.

Παρά τα 46 του χρόνια, παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση. Το απέδειξε με ορισμένες περίτεχνες ενέργειές του. Αν και ο ίδιος δεν ήταν ευχαριστημένος από την απόδοσή του. Υποστήριξε πως δεν ήταν αυτός που θα ήθελε εξαιτίας της αλλαγής περιβάλλοντος, εποχής και ώρας σε σχέση με τη Βραζιλία, αλλά και επειδή ακόμη δεν είχε συνέλθει από ένα φιλικό ματς που είχε παίξει πρόσφατα στη Γαλλία. Μάλλον ήταν αυστηρός με τον εαυτό του, όπως κάνουν πάντα οι κορυφαίοι.

Ο Ζιοβάνι έχει πάντα θέση στην ελίτ της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε μαζί του πριν αγωνιστεί, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε για τη nova και το novasports.gr. Όπως τον αφήσαμε το 2005, έτσι τον βρήκαμε ξανά. Ο φίλος από τα παλιά παρέμεινε σεμνός, ταπεινός και με διάθεση να επιστρέψει την αγάπη την οποία εισπράττει χρόνια τώρα από τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά και την αναγνώριση που έχει από τους οπαδούς των άλλων ομάδων.

«Το ποδόσφαιρο είναι κάτι περαστικό, η αγάπη του κόσμου μένει για πάντα», μας είπε ο Ζιοβάνι -γεμάτος από συναισθήματα- στέλνοντας έτσι το καλύτερο μήνυμα σε όλους μας. Κυρίως, όμως, προς όσους έχουν χάσει τον προσανατολισμό του, στον σκληρό χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Γράψτε το σχόλιο σας...