«Σήκωσαν» μανίκια και περιμένουν

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει για το ρεαλιστικό στόχο της τρέχουσας σεζόν και όλα όσα αφορούν την προετοιμασία και τη διαμόρφωση του ρόστερ της επόμενης περιόδου.
0
Νίκος Γαβαλάς
19/03/2018 • 17:43
Προπόνηση Ολυμπιακού
  • shares
Μπορεί ακόμη να μην έχει ολοκληρωθεί η σεζόν, ωστόσο στον Ολυμπιακό άρχισαν να ετοιμάζουν το «ερυθρόλευκο οικοδόμημα» της επόμενης περιόδου. Οι όποιες αδυναμίες και τα λάθη έχουν εντοπιστεί και αναγνωριστεί αντίστοιχα. Τούτο είναι εξόχως σημαντικό προκειμένου η ομάδα του Πειραιά να εμφανιστεί σε καλύτερη κατάσταση στην επόμενη χρονιά.

Βεβαίως, στην παρούσα φάση, πρώτος στόχος είναι η διεκδίκηση της καλύτερης δυνατής θέσης στο πρωτάθλημα. Εφόσον η υπεράσπιση των κεκτημένων συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, τότε η δεύτερη θέση μοιάζει ως ο μεγάλος (και ρεαλιστικός) στόχος της σεζόν. Και τούτο διότι εξασφαλίζει την παρουσία στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε περίπτωση κατά την οποία ο Ολυμπιακός τερμάτισε δεύτερος, τότε θα μπει στην αφετηρία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Παράληλα, θα πρέπει έχει διαμορφωθεί εγκαίρως το ρόστερ, ώστε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας ο προπονητής να έχει τα κατάλληλα «υλικά». Παρεμπιπτόντως, η προετοιμασία φαίνεται πως θα διεξαχθεί ξανά στην "καρδιά" της Ευρώπης, στην Αυστρία το πρώτο στάδιο και στο Βέλγιο ή την Ολλανδία το δεύτερο στάδιο.

Ηδη στον Πειραιά έχουν "σηκώσει" μανίκια και τρέχουν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά και στη διαμόρφωση του ρόστερ. Ασφαλώς και μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν, δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί τίποτα αναφορικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στο δυναμικό. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αλλά μόλις πέσει η αυλαία, θα γίνουμε μάρτυρες πολλών και σημαντικών αλλαγών εντός των τειχών των «Πειραιωτών» με στόχο την ισχυροποίησή τους.


Γράψτε το σχόλιο σας...

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 20:30

Live