Ο φίλος, ο σπουδαίος Ερνέστο Βαλβέρδε

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει από την Βαρκελώνη, για τον ξεχωριστό αποψινό αντίπαλο του Ολυμπιακού, τον Κύριο Ερνέστο Βαλβέρδε.
0
Νίκος Γαβαλάς
18/10/2017 • 08:05
Γαβαλάς, Βαλβέρδε
  • shares
Οι σπουδαίοι άνθρωποι είναι απλοί. Δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα στην καθημερινότητά τους. Μιλάνε από μόνα τους τα επιτεύγματά τους. Και η σπουδαιότητά τους αποκαλύπτεται στον υπερθετικό βαθμό, όταν φθάσουν πολύ ψηλά. Όταν αγγίξουν την κορυφή.

Για παράδειγμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε ουσιαστικά αγγίζει την κορυφή καθοδηγώντας ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου. Οι προβολείς της δημοσιότητας είναι διαρκώς πάνω του. Όμως εκείνος δεν τυφλώνεται από τη λάμψη τους, ούτε αλλάζει στάση ζωής. Παραμένει σεμνός, εργατικός, προσιτός, χωρίς να ξεχνάει το παρελθόν του.
       
Η στενή σχέση που ανέπτυξε με τον κόσμο του Ολυμπιακού στην τριετία που συνολικά βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία του, παραμένει ισχυρή. Το διαπιστώσαμε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το απόγευμα της Τρίτης στο προπονητικό κέντρο της Μπάρτσα. Εκεί όπου βρεθήκαμε για να καλύψουμε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που διοργανώνεται πριν από τους ευρωπαϊκούς αγώνες.
       
Σε μία κατάμεστη αίθουσα με εκπροσώπους του Τύπου από όλον τον κόσμο, ο Βαλβέρδε άνοιξε την πόρτα και μπήκε χαμογελαστός και βιαστικός για να πάρει τη θέση του απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου. Η πολιορκία των φωτογράφων σε απόσταση δύο - τριών μέτρων, του έκοβε τη θέα από τους φίλους του από τα παλιά. Τους απεσταλμένους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης που είχαν ταξιδέψει για να καλύψουν το ρεπορτάζ του αγώνα Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός.
       
Μόλις «καθάρισε» το τοπίο, αμέσως μας χαιρέτησε. Όχι τυπικά, διαδικαστικά, αλλά σαν ένας άνθρωπο που βλέπει τους παλιόφιλους. Σπάζοντας το πρωτόκολλο, σηκώθηκε από τη θέση του για να κατέβει να μας χαιρετήσει. Όπως έκανε τότε, στα χρόνια της θητείας του στον Ολυμπιακό. Σαν να μην πέρασε μία ημέρα. Η κίνησή του, μου έδωσε το θάρρος να του δωρίσω το βιβλίο με την ιστορία του Ολυμπιακού, «Χρυσός Θρύλος» το οποίο ολοκλήρωσα πριν από ένα χρόνο. Άλλωστε, το κεφάλαιο του Βαλβέρδε είναι εξόχως σημαντικό στη σύγχρονη ιστορία των «ερυθρόλευκων».

       
Χάρηκε με την ψυχή του για το δώρο του. Το κατάλαβαν και οι υπεύθυνοι που χειρίζονται τα social media της Μπαρτσελόνα, σπεύδοντας να αναδείξουν ως πολύ σημαντικό θέμα τη στενή σχέση του Βαλβέρδε με τους Έλληνες δημοσιογράφους. Όταν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, πριν αποχωρήσει, έβγαλε μία αναμνηστική φωτογραφία μαζί μας. Και το χαμόγελό του φώτιζε το πρόσωπό του.

       
Σε προσωπικό επίπεδο, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τη μέρα αυτή. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι βέβαιο πως δεν ξεχνάει τον Ολυμπιακό. Και η υποδοχή που θα του ετοιμάσουν οι φίλοι των «Πειραιωτών» σε 15 μέρες στο Καραϊσκάκη, είναι σίγουρο ότι θα γίνει μία από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της καριέρας του.


Γράψτε το σχόλιο σας...