Καλύτερα όταν παίζει υπό πίεση

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει ενόψει ντέρμπι για την πίεση του Ολυμπιακού και το πως αυτή τον μεταμορφώνει.
0
Νίκος Γαβαλάς
24/09/2017 • 00:00
Ολυμπιακός... εκτός έδρας
  • shares
Διαχρονικά ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι αποτελεσματικότερος όταν καλείται να παίξει ντέρμπι υπό πίεση. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ισοπαλίες με την Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης, τον «γκρέμισαν» από την κορυφή και βρέθηκε δύο βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, την αντίπαλό του στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Οι συνθήκες δεν ευνοούν τους πρωταθλητές, αφού θα πρέπει να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας από μία ομάδα που διανύει πολύ καλές ημέρες.
       
Ωστόσο, το παρελθόν έχει δείξει με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως η ομάδα του Πειραιά έχει τον τρόπο να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Ακόμη και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, μπορεί να βρει το μονοπάτι το οποίο οδηγεί στην επιτυχία. Βεβαίως, το ντέρμπι με την ΑΕΚ δε θα το δώσει με την πλάτη στον τοίχο. Θα ήταν ποδοσφαιρικό παράδοξο να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο, από τη στιγμή κατά την οποία είμαστε στις πρώτες στροφές του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου μας.
       
Όμως, η πίεση για επιστροφή στις νίκες είναι δεδομένη. Αν και στον οργανισμό «Ολυμπιακός» πάντα υπάρχει πίεση. Πίεση για είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πίεση για πρωταθλητισμό, πίεση για καλό θέαμα, πίεση για διάκριση στο κύπελλο, πίεση, πίεση, πίεση. Είναι τέτοιο το DNA του συλλόγου, με αποτέλεσμα όλοι όσοι σχετίζονται μαζί του, να αναγνωρίζουν πως είναι υποχρεωμένοι να πορεύονται διαρκώς στο μονόδρομο των επιτυχιών.
       
Ο Μπέσνικ Χάσι ξέρει πολύ καλά που βρίσκεται και τι πρέπει να κάνει απόψε. Οι προηγούμενες αποτυχίες απέκτησαν διδακτικό χαρακτήρα. Έγιναν μάθημα προκειμένου να μην επαναληφθούν τα λάθη των αναμετρήσεων με την Σπόρτινγκ για το Τσάμπιονς Λιγκ και τον Αστέρα για το πρωτάθλημα. Μάλιστα, όλοι όσοι ζουν από κοντά την καθημερινότητα των «Πειραιωτών», υποστηρίζουν πως εντός των τειχών η ατμόσφαιρα παραπέμπει στις ημέρες του Αυγούστου. Τότε που υπήρχε απόλυτη συγκέντρωση στον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγη υπομονή θα πρέπει να κάνετε για να διαπιστώσετε αν ισχύουν όσα σας μεταφέρουμε, καθώς τα πάντα θα φανούν το βράδυ της Κυριακής στο "παλκοσένικο" του ΟΑΚΑ.
Γράψτε το σχόλιο σας...