Το στοίχημα του καλοκαιριού

Λίγες ώρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν, ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο blog του για το καλοκαιρινό στοίχημα των "ερυθρολεύκων".
0
Νίκος Γαβαλάς
25/07/2017 • 08:09
Οι παίκτες του Ολυμπιακού
  • shares
Ο Μπέσνικ Χάσι ουδέποτε κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του. Από την πρώτη ημέρα που έριξε «άγκυρα» στο Λιμάνι, ανέδειξε την αναγκαιότητα της επιστροφής του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι το πρώτο στοίχημα το οποίο καλείται να κερδίσει μέσα στο καλοκαίρι. Δύσκολο στοίχημα, καθώς ο αντίπαλος που βρίσκουν οι «Πειραιώτες» δεν είναι χαμηλό εμπόδιο.

Όμως, σε καμία περίπτωση δε μοιάζει η Παρτιζάν με ανυπέρβλητο εμπόδιο. Σίγουρα χρειάζεται πολλή δουλειά, απόψε στο Βελιγράδι και την επόμενη εβδομάδα στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να βρεθούν στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να κάνουμε μία εξόχως σημαντική επισήμανση: το γεγονός πως σε σχέση με πέρσι, οι «Πειραιώτες» δείχνουν περισσότερο υποψιασμένοι για τους κινδύνους που κρύβουν οι προκριματικοί του καλοκαιριού. Το περσινό πάθημα με την Χαποέλ  Μπερ Σεβά, ήταν διδακτικό. Και ο οργανισμός του Ολυμπιακού δείχνει έτοιμος ώστε αυτή τη φορά να γίνει σωστά τη δουλειά.

Ασφαλώς και τέλη Ιουλίου δε θα πρέπει ουδείς να περιμένει θέαμα και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα και πρώτα από όλα για τον Ολυμπιακό μετράει το αποτέλεσμα που θα τον φέρει σε θέση ισχύος στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη. Μας το είχε πει ο Χάσι λίγο πριν ολοκληρωθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στο Βέλγιο: «Το πρώτο είναι να παρέχουμε το Τσάμπιονς Λιγκ στον κόσμο μας. Και το πώς θα γίνει, δεν με ενδιαφέρει. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά τώρα θα κοιτάξουμε να είμαστε περισσότερο ρεαλιστές. Με την πάροδο του χρόνου θα φέρουμε το ποδόσφαιρο που έχω στο μυαλό μου. Αυτό είναι σίγουρο».

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει επ’ αυτού; Τώρα, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ρεαλιστής σε μία έδρα με «καυτή» ατμόσφαιρα. Αν και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όλα κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών. Με συγκέντρωση στο πλάνο του προπονητή τους αλλά και αποφασιστικότητα, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να βάλουν απόψε "θεμέλια" πρόκρισης στον προθάλαμο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Γράψτε το σχόλιο σας...