Εύσημα και δοκιμές στον καύσωνα

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη φιλική ήττα 2-1 του Ολυμπιακού από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και τα συμπεράσματα που έβγαλε η τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ελλάδος, από τις δοκιμές στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
0
Νίκος Γαβαλάς
03/07/2017 • 09:04
Οι παίκτες του Ολυμπιακού
  • shares
Θα πρέπει να συμφωνήσουμε πως η βραδιά της 2ης Ιουλίου του 2017 δεν προσφερόταν για ποδόσφαιρο. Ο καύσωνας που είχε «πνίξει» τη χώρα από την Πέμπτη, δημιούργησε πολύ δύσκολες συνθήκες, κάνοντας απαγορευτική τη διεξαγωγή ενός αγώνα. Παρόλα αυτά, το φιλικό του Πανιώνιου με τον Ολυμπιακό έγινε κανονικά στη Νέα Σμύρνη.
        
Ένας ματς με μεγάλο νικητή τον μικρό Βαγγέλη που δίνει το δικό του αγώνα για τη ζωή. Επειδή ο σκοπός του φιλικού ήταν ιερός, αφού όλα τα έσοδα καταλήγουν στο ταμείο ενίσχυσης του παιδιού, βάζουμε στην άκρη τα εμπόδια από τις καιρικές συνθήκες. Και αισθανόμαστε την ανάγκη να απονείμουμε τα εύσημα προς όλους όσοι άφησαν νωρίς τις παραλίες για να βρεθούν στην εξέδρα, αφού πρώτα πλήρωσαν το εισιτήριό τους (ενίσχυση της προσπάθειας του μικρού Βαγγέλη) αυτό το κυριακάτικο ζεστό βράδυ.
        
Αλλά και ένα μπράβο προς τον καλό φίλο Πέτρο Πολυχρονίδη, ο οποίος κινητοποίησε όλη την Ελλάδα προκειμένου να συγκεντρωθεί περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ. Χρήματα απαραίτητα ώστε να κάνει την απαραίτητη και εξειδικευμένη θεραπεία του ο μικρός Βαγγέλης στο εξωτερικό. Ο Πέτρος μάς έλεγε στη Νέα Σμύρνη ότι έκανε το αυτονόητο, εκφράζοντας το θαυμασμό του για τον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την άμεση κινητοποίησή του για τη συγκέντρωση των χρημάτων. Μόνο που Πέτρο έκανες πολλά περισσότερα από το αυτονόητο.
        
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να αναλύσουμε όσα είδαμε στο 90λεπτο του φιλικού του Πανιώνιου με τον Ολυμπιακό. Η ενδεκάδα, λοιπόν, με την οποία άρχισε το ματς ο Μπέσνικ Χάσι είχε μεγαλύτερη συνοχή και φαντασία. Έκανε ευκαιρίες, πέτυχε γκολ και με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη άφησε θετικές εντυπώσεις.
        
Οι πολλές αλλαγές από τον 45χρονο τεχνικό στο δεύτερο μέρος ακόμα και με παίκτες τους οποίους καλά – καλά δεν έχει ακόμη προπονήσει, είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί η συνοχή των «ερυθρόλευκων». Όμως, για το λόγο αυτό δε γίνονται οι φιλικοί αγώνες; Για δοκιμές και εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν τον Χάσι να οριστικοποιήσει την αποστολή που θα πετάξει την Τετάρτη για το Βέλγιο, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Να ξέρετε πως δεν πρόκειται να πάρει μαζί τους και τους 35 παίκτες που έχει τώρα στη διάθεσή του.

Γράψτε το σχόλιο σας...