Δεν ξέρω τι να (ξανά) πω στα παιδιά

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αναρωτιέται αν το νέο «λουκέτο» είναι η λύση...
0
Νίκος Γαβαλάς
10/11/2016 • 08:19
Γιατί κατεβάζουν ρολά στο ποδόσφαιρο;
  • shares
Αλήθεια, έτσι ακριβώς λύνονται τα προβλήματα; Κλείνουμε το μαγαζί και πάμε σπίτι μας; Σύμφωνοι, υπάρχουν κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως και στην ελληνική κοινωνία. Αλίμονο, δεν είναι το δημοφιλέστερο άθλημα της χώρας αποκομμένο για να λειτουργεί όπως ακριβώς πρέπει, ώστε να αποτελεί παράδειγμα. Δεν είναι άβατο, διότι ξεκάθαρα «κουβαλάει» τις αδυναμίες και τις παθογένειες της κοινωνίας μας. Απολύτως λογικό δεν είναι αυτό;

Τότε, ας «κλείσουμε» τη χώρα μας, να την γκρεμίσουμε και να την ξανακτίσουμε πάνω στα συντρίμμια της από την αρχή. Μόνο που παράλληλα θα πρέπει να μετρήσουμε πολλά περισσότερα θύματα από όσα έχουμε σήμερα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου. Έτσι και στο ποδόσφαιρο, να το «κλείσουμε το μαγαζί», να καταστρέψουμε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες οι οποίες ζουν από τη βαριά βιομηχανία της χώρας και να κάνουμε επανεκκίνηση.

Μόνο που τα προβλήματα δε λύνονται έτσι. Τουλάχιστον δεν τα λύνουν κατά αυτόν τον τρόπο όσοι έχουν μάθει στη ζωή τους να σηκώνουν μανίκια και να εργάζονται. Να έχουν στόχους και φιλοδοξίες. Από την άλλη πλευρά, μία Πολιτεία η οποία έχει κανόνες, οφείλει να τους εφαρμόσει. Διότι με τη λογική που πάει να επικρατήσει στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να κλείσουμε τα νοσοκομεία επειδή υπάρχουν γιατροί που εκβιάζουν ή εκβιάζονται, τα δικαστήρια για ανάλογο λόγο κ.ο.κ.

Αλήθεια, δεν ξέρω τι να (ξανά) πω στα παιδιά, όταν με ρωτάνε γιατί κατεβάζουν τα ρολά στο ποδόσφαιρο. Η εφαρμογή των κανόνων και των νόμων προς πάσα κατεύθυνση είναι το πρόβλημα. Το «πονάει χέρι, κόβει χέρι», ήταν λογική άλλων αιώνων. 
Γράψτε το σχόλιο σας...