Βγάζει και χαρακτήρα

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την εκτός έδρας νίκη 2-1 του Ολυμπιακού επί του Ηρακλή και τον χαρακτήρα που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
0
Νίκος Γαβαλάς
19/09/2016 • 08:49
Οι παίκτες του Ολυμπιακού
  • shares
Είναι το τίμημα της συμμετοχής στο Europa League. Κόπωση και υποχρέωση του προπονητή να προχωρεί σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Πάουλο Μπέντο είχε στο Καυτανζόγλειο έξι νέα πρόσωπα σε σχέση με το ματς στη Βέρνη: οι Καπίνο, Βιάνα, Μάρτινς, Τσόρι, Πάρντο και Καρντόσο, αντικατέστησαν τους Λεάλι, Ντα Κόστα, Καμπιάσο, Μάριν, Ελιουνούσι και Ιντέγε.

Έτσι, ο «νέος» Ολυμπιακός χρειάστηκε χρόνο για να βρει συνοχή. Και «πέταξε» ένα ημίχρονο (το πρώτο), διάστημα κατά το οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αλλά ήταν σαφές πως ο χρόνος κυλούσε υπέρ των πρωταθλητών οι οποίοι βγάζοντας χαρακτήρα στο δεύτερο ημίχρονο, έφθασαν στην ανατροπή και στη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Συνολικά ήταν η πέμπτη σε ισάριθμους αγώνες των «Πειραιωτών» με τον Πάουλο Μπέντο στην τεχνική ηγεσία. Και είναι εξόχως σημαντικό πως το σύνολο που δημιουργεί με την προσεκτική διαχείριση του ρόστερ, φέρνει θετικά αποτελέσματα για την ομάδα του Πειραιά. Το γεγονός πως βγάζει και χαρακτήρα, είναι σπουδαίο «όπλο» για τον Πορτογάλο τεχνικό στον πολυμέτωπο αγώνα του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εν κατακλείδι, στα συν των νικητών, η παρουσία των νεαρών Βιάνα και Ρέτσου, οι οποίοι έδειξαν ποδοσφαιρική ωριμότητα για να διαχειριστούν φάσεις με υψηλό βαθμό δυσκολίας σε ένα ματς μεγάλων απαιτήσεων. Τον Ρέτσο λίγο – πολύ έχουμε προλάβει να γνωρίσουμε. Αλλά τον Βιάνα που ξέρει μόνο ο Μπέντο από την κοινή θητεία τους στη Βραζιλία, τώρα τον μαθαίνουμε.

Γράψτε το σχόλιο σας...