Καλύτερα με την πλάτη στον τοίχο

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την επικείμενη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο Ισραήλ και υπογραμμίζει πως είναι καλό που οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.
0
Νίκος Γαβαλάς
01/08/2016 • 08:00
Οι παίκτες του Ολυμπιακού
  • shares
Η ιδιοσυγκρασία και η ψυχοσύνθεση του Ολυμπιακού αναλύεται επί σειρά ετών από όλους όσοι σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον πρωταθλητή Ελλάδας. Εκείνο που επαναλαμβάνεται στην ιστορική διαδρομή της ομάδας του Πειραιά, είναι ο αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί, όταν βρίσκεται στα «σχοινιά».
       
Οι παλαιότεροι θα συμφωνήσετε πως έπαιρνε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που χρειάστηκε να αντιδράσει ενώ οι υπήρχαν ψηλά εμπόδια. Είπαμε, είναι τέτοιο το DNA του Ολυμπιακού που αποδίδει καλύτερα όποτε παίζει με την πλάτη στον τοίχο.

Τέτοιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν λίγα 24ωρα πριν από τη ρεβάνς με την Χαποέλ Μπερ Σεβά στην έρημο του Ισραήλ. Η προσωπική μας άποψη είναι πως η πίεση μπορεί να αποδειχθεί καταλυτικός παράγοντας σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς στη σύγχρονη ιστορία των «Πειραιωτών».
       
Πίεση που μπορεί να τονώσει τον εγωισμό των παικτών του Βίκτορ Σάντσεθ, ώστε να ανταποκριθούν με αξιώσεις στη μάχη της ερήμου. Και όταν λέμε έρημος, κυριολεκτούμε, καθώς το Μπερ Σεβά όπου βρίσκεται η έδρα της Χάποελ, είναι η πρωτεύουσα της ερήμου Νεγκέβ στο νότιο Ισραήλ. Εκεί, όπου χιλιάδες χρόνια πριν επέστρεψε ο Αβραάμ με τον Ισαάκ μετά τη θυσία. Σε αυτήν ακριβώς την περιοχή ετοιμάζεται να εγκατασταθεί ο Ολυμπιακός από τη Δευτέρα το βράδυ έως και την Πέμπτη το μεσημέρι, με στόχο να σφραγίσει το εισιτήριο για τον προθάλαμο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Γράψτε το σχόλιο σας...