Το σκεπτικό στη μεταγραφική σκακιέρα

Ο Νίκος Γαβαλάς αναλύει μέσω του blog του στο novasports.gr τις σκέψεις και την πολιτική του Ολυμπιακού στον τομέα "μεταγραφές".
0
Νίκος Γαβαλάς
23/05/2016 • 15:38
Μαρινάκης
  • shares
Όχι, δεν περιμένουν την ολοκλήρωση της σεζόν προκειμένου να αναζητήσουν εκείνους τους παίκτες οι οποίοι θα διορθώσουν τις αδυναμίες του ρόστερ. Για τον Ολυμπιακό, η προεργασία για της μεταγραφές είναι μία διαδικασία χωρίς αρχή και τέλος, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου οι αρμόδιοι της ΠΑΕ παρακολουθούν υποψήφιους στόχους στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στο εξωτερικό.
       
Θα πρέπει να επισημάνουμε πως οι «ερυθρόλευκοι» πορεύονται βάσει σχεδίου στη μεταγραφική σκακιέρα, επιδιώκοντας να κάνουν πράξη τη φιλοσοφία της ηγεσίας της πειραϊκής εταιρίας. Το σκάουτινγκ ενός στόχου μπορεί να κρατήσει και μία ολόκληρη σεζόν, προκειμένου να σχηματιστεί η καλύτερη δυνατή άποψη για παίκτες των οποίων η ηλικία βοηθάει ώστε να αποκτήσουν στο μέλλον μεταπωλητική αξία.
       
Αυτό που κάποτε βλέπαμε από την Πόρτο να το κάνει με μεγάλη επιτυχία (απογείωνε τη «χρηματιστηριακή αξία» και τις καριέρες νεαρών ποδοσφαιριστών τους οποίους εν συνεχεία πωλούσε σε γνωστά ευρωπαϊκά κλαμπ), το εφαρμόζει και ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, στη σύγχρονη εποχή μία ομάδα η οποία προέρχεται από μικρή χώρα με πενιχρή αγοραστική δύναμη όπως είναι η Ελλάδα, προκειμένου (αρχικώς) να επιβιώσει και (εν συνεχεία) να κατορθώσει να ορθώσει ανάστημα στον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, οφείλει να λειτουργεί με βάση τους κανόνες της σύγχρονης αγοράς.
       
Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί η στρατηγική των πρωταθλητών Ελλάδας και στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Φυσικά, τις κατευθύνσεις τις έχει δώσει ήδη ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος μετά από ένα χρόνο στα μέρη μας, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας τις αδυναμίες του Ολυμπιακού. Έχουμε δε τη βεβαιότητα πως διορθωτικές κινήσεις θα γίνουν σε κάθε γραμμή των «Πειραιωτών». Και πιο γρήγορα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αφού η προετοιμασία θα αρχίσει μόλις στις 20 Ιουνίου, εξαιτίας της συμμετοχής των «ερυθρόλευκων» στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League (πρώτο ματς στις 24 ή 25 Ιουλίου).
Γράψτε το σχόλιο σας...

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης

Σάββατο 24 Αυγούστου, 21:30

Live