Ο ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού

0
Νίκος Γαβαλάς
27/11/2014 • 08:05
Ο ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού
  • shares
Δίχως άλλο, μετά την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης, επιστρέφει στην επιφάνεια ο πρωταρχικός στόχος των «ερυθρόλευκων», όταν κληρώθηκε στον 1ο όμιλο με αντιπάλους τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας και της Ιταλίας (με βάση την κατάταξή τους στο περσινό πρωτάθλημα): δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Βεβαίως, με νίκη επί της Μάλμε στις 3 Δεκεμβρίου στο Φάληρο, η ομάδα του Μίτσελ θα εξασφαλίσει την 3η θέση και θα πάρει μετάταξη στο Europa League. Αν προκύψει επιτυχία της Ατλέτικο μέσα στο Τορίνο, τότε μπορεί στις «καθυστερήσεις» να συνεχίσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δε θα πρόκειται για αποτυχία η 3η θέση, από τη στιγμή, μάλιστα, κατά την οποία κατάφερε να νικήσει τόσο τους «ροχιμπλάνκος», όσο και τη «Μεγάλη Κυρία» στο Φάληρο.

Σύμφωνοι, στην οικονομία του ομίλου μπορεί να του κοστίσει εκείνη η ήττα από τη Μάλμε στο σουηδικό νότο. Και σε καμία περίπτωση η πρόκριση δε θα έχει χαθεί στο «Βιθέντε Καλντερόν», όπου σίγουρα η ήττα με 4-0 είναι στενάχωρη για τους φίλους των Πειραιωτών. Περισσότερο, όμως, θα τους προβλημάτισε η ευκολία με την οποία δέχθηκε η ομάδα τους τα γκολ στην ισπανική πρωτεύουσα -ιδιαίτερα το πρώτο και το δεύτερο- με αποτέλεσμα να σβήσουν από το πρώτο ημίχρονο όποιες ελπίδες είχε ο Ολυμπιακός για να «βραχυκυκλώσει» την Ατλέτικο μέσα στο σπίτι της.

Η εικόνα στη Μαδρίτη είναι μία άσχημη παρένθεση σε μία σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων στην Ευρώπη, τόσο στην περασμένη περίοδο, όσο και στην τρέχουσα. Η ταπεινή μας άποψη είναι πως έως ένα βαθμό στην ομάδα του Πειραιά κόστισε (εκτός από την έλλειψη απόλυτης συγκέντρωσης και στα 90 λεπτά), η αγωνιστική απραξία. Δεκαεπτά ολόκληρες ημέρες είχε να δώσει επίσημο παιχνίδι. Και η απουσία ρυθμού και συνοχής φάνηκε σημαντικά, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης του «Βιθέντε Καλντερόν».

Εν κατακλείδι, στην παρούσα φάση απαιτείται ανασύνταξη στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» ενόψει των επόμενων υποχρεώσεών τους στην Ελλάδα και του ευρωπαϊκού τελικού με την Μάλμε στο Καραϊσκάκη. Και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα πρέπει να διορθωθούν οι αδυναμίες στο ρόστερ σε συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου ο Ολυμπιακός να ανταποκριθεί με επιτυχία στον πολυμέτωπο αγώνα του.
Γράψτε το σχόλιο σας...