Επιτυχία το "λευκό" ιατρικό δελτίο

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για το ματς του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα, την προσέγγιση του Σίλβα και τον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης.
0
Νίκος Γαβαλάς
17/12/2015 • 08:26
Ολυμπιακός Απόλλων
  • shares
Και όμως. Μπορεί ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα να ήταν ουσιαστικά στην αρχή της διαδρομής του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως δύσκολα θα τον ξεχάσουμε. Κυρίως για το γεγονός πως στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες πρόσφεραν χορταστικό θέαμα, παίζοντας σε έναν ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο. Απίστευτο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Για να είμαστε ειλικρινείς, αποτελεί μεγάλη επιτυχία το «λευκό» ιατρικό δελτίο, αφού ανά πάσα στιγμή υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού κάποιου ποδοσφαιριστή στο γήπεδο της Ριζούπολης, το οποίο θύμιζε άλλες δεκαετίες. Και πραγματικά είναι κρίμα για τους παίκτες του Απόλλωνα να παίζουν πάνω σε τέτοια επιφάνεια. Διότι με την απόδοσή τους κόντρα στον Ολυμπιακό απέδειξαν ότι έχουν τις δυνατότητες να ανεβάσουν άμεσα την ομάδα τους στη Super League.  

Από την άλλη πλευρά, το πρώτο πράγμα για το οποίο ο Σίλβα θέλησε να μιλήσει μετά το τελευταίο σφύριγμα, ήταν η κατάσταση του γηπέδου. Απολύτως δικαιολογημένα, αφού οι παίκτες του πυκνά - συχνά, αλλού πατούσαν και αλλού βρίσκονταν, στην προσπάθειά τους να ισορροπήσουν. Τελικώς, πήραν τη νίκη με 2-1 και προκρίθηκαν στη νοκ άουτ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, σώοι και αβλαβείς.

Παρεμπιπτόντως, το αργότερο σε 20 ημέρες από τώρα θα έχει βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της Ριζούπολης. Έτσι, θα γίνει και πάλι, ποδοσφαιρικό γήπεδο, όπως μας έλεγαν χαρακτηριστικά οι φιλόξενοι άνθρωποι του Απόλλωνα.
Σε ότι αφορά στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού, ο Μάρκο Σίλβα το προσέγγισε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Το γεγονός πως απέναντι στην ομάδα του ήταν ο πρωτοπόρος της Football League, τον οδήγησε στην απόφαση να έχει στο αρχικό σχήμα παίκτες από τη δεξαμενή των βασικών του επιλογών, όπως είναι οι Σιόβας, Μποτία, Κασάμι, Πάρντο, αλλά και έμπειρους ποδοσφαιριστές σαν τον Σαλίνο, τον Φουστέρ και τον Φινμπόγκασον. Δίπλα τους, «έριξε» τους Ζντιέλαρ, Κολοβό και Τσιμίκα, έχοντας τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια.
Οι τέσσερις τελευταίοι άφησαν όλοι τους εξαιρετικές εντυπώσεις. Ιδιαίτερα ο Τσιμίκας, ο οποίος παίζοντας στο αριστερό άκρο της άμυνας βοήθησε σημαντικά τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού. Αγωνίστηκε λες και ήταν ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής. Αναμφίβολα το μέλλον του ανήκει. Ιδιαίτερα όταν ο Σίλβα λέει δημοσίως ότι πλέον ο Τσιμίκας είναι η εναλλακτική επιλογή για τον Μασουακού.
Γράψτε το σχόλιο σας...