Ο Αμπιντάλ κάνει τη διαφορά

0
Νίκος Γαβαλάς
15/07/2014 • 23:50
Ο Αμπιντάλ κάνει τη διαφορά
  • shares
Στο «οικοδόμημα» προστέθηκε ένας έμπειρος ποδοσφαιριστές, γεμάτος επιτυχίες και παραστάσεις απ' το υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αναμφίβολα, πρόκειται για μία απ' τις σημαντικότερες κινήσεις που έχουν καταγραφεί στο μεταγραφικό παζάρι, από ελληνική ομάδα, τα τελευταία χρόνια.

Έχουμε τη βεβαιότητα πως ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής δε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Μάλιστα, η παρουσία του στην αμυντική τη γραμμή πιθανότατα θα βελτιώσει (χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να τους μειώσουμε), τους αμυντικούς παίκτες οι οποίοι υπάρχουν τώρα στο δυναμικό των πρωταθλητών Ελλάδας. Ειλικρινά, δεν μπορούμε να διακρίνουμε αρνητικό στοιχείο στην απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού να επιχειρήσει να φέρει στην Ελλάδα τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Η ταπεινή μας άποψη είναι πως η ηλικία του δεν αποτελεί τροχοπέδη για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις αυξημένες απαιτήσεις οι οποίες αυτομάτως θα «γεννηθούν» με την έλευση του στο Λιμάνι. Ίσα -ίσα που οι θέσεις στις οποίες μπορεί να αγωνιστεί (στα άκρα της άμυνας, αλλά και στο κέντρο αυτής), χρειάζονται και εμπειρία, εκτός από ικανότητες.

Κατά το παρελθόν έχουμε δει με τα ερυθρόλευκα και άλλους σπουδαίους παίκτες, στην ηλικία του Αμπιντάλ, να κάνουν τη διαφορά στην Ελλάδα, προσφέροντας παράλληλα τα μέγιστα στις εκτός συνόρων διοργανώσεις. Ωστόσο, πρόχειρα - πρόχειρα, έρχεται στο μυαλό μας ένας άσημος (όταν ήρθε στα μέρη μας) ποδοσφαιριστής, ο Σίνισα Γκόγκιτς, Για όλους όσοι το ξεχνούν, είχε έρθει στην Ελλάδα απ' την Κύπρο σε ηλικία 34 ετών.

Και εξελίχθηκε σε ιδανική επιλογή για την επίθεση των Πειραιωτών. Τώρα, δεν νομίζουμε πως χρειάζεται να ανοίξουμε κουβέντα αναφορικά με την προσφορά των Ιμπαγάσα, Μέλμπεργκ ή Ριβάλντο. 
Γράψτε το σχόλιο σας...