Επί ποδός πολέμου το Ζάγκρεμπ

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τα όσα συμβαίνουν στην Κροατία, τα οποία παραπέμπουν σε πεδίο μάχης και για τη συμπεριφορά των Κροατών οπαδών.
0
Νίκος Γαβαλάς
20/10/2015 • 16:31
Επί ποδός πολέμου το Ζάγκρεμπ
  • shares
Για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι ήρθαμε στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Όμως, όλα όσα ζούμε παραπέμπουν σε πεδίο μάχης.

Επίθεση σε απεσταλμένους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης νωρίς το βράδυ της Δευτέρας σε κεντρικό δρόμο του Ζάγκρεμπ. Μία ώρα μετά, νέα επίθεση σε νεαρούς Έλληνες στην κεντρική πλατεία της πόλης, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος.

Όμως, οι Κροάτες χούλιγκαν τους ακολούθησαν μέχρι το ξενοδοχείο που διέμεναν, με αποτέλεσμα μετά από απόφαση της αστυνομίας, να φιλοξενηθούν έξι άτομα σε ένα δίκλινο δωμάτιο (ήταν το τελευταίο διαθέσιμο) στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η ομάδα νέων του Ολυμπιακού, καθώς εκεί έχουν προβλεφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
        
Το πρωί της Τρίτης, οι Κροάτες οπαδοί συνέχισαν να κάνουν face control σε όποιον δεν μιλούσε τη γλώσσα τους. Έτσι, δεν έλειψαν φραστικές επιθέσεις σε δύο παρέες Ελλήνων που ενώ γνώριζαν όσα είχαν προηγηθεί τη Δευτέρα, πίστεψαν πως μέρα μεσημέρι θα μπορούσαν να κάνουν ανενόχλητοι τη βόλτα τους στο κέντρο μίας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.
        
Δυστυχώς,  όλοι όσοι σχετίζονται με τον αγώνα της  Ντιναμό με τον Ολυμπιακό είναι πια επί ποδός πολέμου. Και να σκεφθεί κάποιος πως έχει απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων στα δύο ματς του Ζάγκρεμπ και του Καραϊσκάκη, για λόγους ασφαλείας.
        
Ειλικρινά, τέτοια κατάσταση δεν έχουν ζήσει κατά το παρελθόν σε καμία δημοσιογραφική αποστολή μας, όπου καλύψαμε ευρωπαϊκούς αγώνες του Ολυμπιακού.
Προφανώς οι λόγοι δεν είναι αγωνιστικοί για όλα όσα έχουν δημιουργηθεί. Κυρίως είναι πολιτικοί και ιδεολογικοί. Ο νοών νοείτω.  Και το στοίχημα που καλείται να κερδίσει η αστυνομία του Ζάγκρεμπ, είναι η ασφαλής μεταφορά και η αποχώρηση της ομάδας του Ολυμπιακού και όλων όσοι τη συνοδεύουν προς και από το «Μακσιμίρ».
Γράψτε το σχόλιο σας...