Κτίζοντας όνομα στον Ολυμπιακό

0
Νίκος Γαβαλάς
22/05/2014 • 18:03
Κτίζοντας όνομα στον Ολυμπιακό
  • shares
Ο Ολυμπιακός προσαρμόστηκε σε μία πολιτική, η οποία θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί και πριν απ' τη διόγκωση των οικονομικών προβλημάτων στη χώρα. Τι ακριβώς εννοούμε; Η απόκτηση παικτών οι οποίοι μπορούν να εξελιχθούν μέσω των «ερυθρόλευκων» και εν συνεχεία να πωληθούν στο εξωτερικό, είναι μονόδρομος για μία ομάδα η οποία ανήκει σε μία μικρή ποδοσφαιρική αγορά, όπως είναι η ελληνική.

Την τελευταία διετία οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να απογειώσουν την αξία ορισμένων περιουσιακών τους στοιχείων στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και μετά από απανωτά limit up να κάνουν πωλήσεις στο εξωτερικό. Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το όνομα που κτίζουν οι παίκτες των "Πειραιωτών" έξω απ' τα στενά ποδοσφαιρικά σύνορα της χώρας.

Για όλα τα παραπάνω, συμφωνούμε απόλυτα με την πρόσφατη τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη, στην ομιλία του προς κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, αναφορικά με τη μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού: «Το να αγοράζεις παίκτες με μεταπωλητική αξία ή όταν τους βλέπεις να φτάνουν σε ένα επίπεδο έτοιμοι να πουληθούν και να κάνουν την ομάδα γνωστή στην Ευρώπη, είναι κάτι σημαντικό. Ο Ολυμπιακός μπορεί και να πουλάει παίκτες και να παίζουν σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Και αυτό μας ανεβάζει επίπεδο. Πολλοί κακοπροαίρετοι το μεταφράζουν αλλιώς.

Κάποιες φορές αυτό με επηρεάζει, αλλά στο τέλος της ημέρας, κάνω την αυτοκριτική μου και νομίζω ότι διαχειρίζομαι καλά τη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας».

Πάντως, για να πούμε όλη την αλήθεια, το "δωράκι" του στην ομάδα και κατ' επέκταση στον κόσμο του Ολυμπιακού, το έκανε πέρυσι, φέρνοντας στα μέρη μας ένα όνομα του μεγέθους του Χαβιέρ Σαβιόλα. Επιπλέον, στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξή του παραδέχθηκε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του επιχειρούν να φέρουν στην Ελλάδα τον Άλφρεντ Φινμπόγκανσον.

Η μεταγραφή του Ισλανδού φορ κινείται στη μεταγραφική λογική που αναφέραμε νωρίτερα. Μόνο που τώρα αλλάζουν τα οικονομικά μεγέθη προς τα πάνω. Για να αποκτηθεί, θα πρέπει να επενδυθεί ένα πολύ σημαντικό ποσό για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος, πάντως, έχει όλες τις προδιαγραφές για να αποκτήσει στη συνέχεια μεγάλη αξία πώλησης.
Γράψτε το σχόλιο σας...