Έχει σχέδιο και αρέσει

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 3-1 του Ολυμπιακού επί της Φέγενορντ και την εικόνα, που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι» στο συγκεκριμένο φιλικό.
0
Νίκος Γαβαλάς
02/08/2015 • 08:09
Έχει σχέδιο και αρέσει
  • shares
Σα συνέχεια του φιλικού αγώνα με την Τβέντε στο Φέενοορντ ήταν η εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην έτοιμη για να μπει στην εκκίνηση του ολλανδικού πρωταθλήματος, Φέγενορντ. Η ομάδα του Σίλβα είχα ξανά ένα εξαιρετικό, αν όχι εκπληκτικό πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Διάστημα κατά το οποίο πέτυχε τρία γκολ, έτρεξε, πίεσε και προκάλεσε "ασφυξία" όπως και εκνευρισμό στους γηπεδούχους.

Οι οπαδοί τους ήταν έτοιμοι για γιορτή, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» τη χάλασαν, καθώς οι παίκτες που ήταν στο αρχικό σχήμα εφήρμοσαν άριστα το σχέδιο δράσης του Πορτογάλου τεχνικού. Χωρίς υπερβολή, τo σκεπτικό του θυμίζει πολύ τον τρόπο με τον οποίο έπαιζε ο Ολυμπιακός επί των ημερών του Ερνέστο Βαλβέρδε. Τότε, που είχε ορισμένα εκρηκτικά διαστήματα στο παιχνίδι του. "Καρπός" της επιθετικής φιλοσοφίας, αλλά και του αδιάκοπου πρέσινγκ στον αντίπαλο. Κάτι το οποίο βλέπουμε και τώρα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως τέτοια εποχή και 22 ημέρες πριν από την εκκίνηση της Super League, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε η ομάδα του Πειραιά να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι της. Ένα καλό ημίχρονο είναι φυσιολογικό. Και είναι απολύτως λογικό να υποχωρεί στο δεύτερο μέρος, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο. Έχουμε την αίσθηση ότι τα καλά διαστήματα θα αυξηθούν όταν ο Ολυμπιακός αρχίσει τα επίσημα παιχνίδια, όπου θα επιδιώξει να συνδυάσει θετικά αποτελέσματα με θελκτικό θέαμα. Με το σχέδιο του Σίλβα, οι νταμπλούχοι έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να αρέσουν στους οπαδούς τους στη νέα σεζόν.
Γράψτε το σχόλιο σας...