Ατόφιο χρυσάφι

0
Νίκος Γαβαλάς
27/03/2014 • 10:06
Ατόφιο χρυσάφι
  • shares

Ως συνέπεια τούτο είναι τα αβίαστα λάθη, με πιο χαρακτηριστικά τα ουκ ολίγα που καταγράψαμε στην Τρίπολη. Ένα από αυτά «βοήθησαν» τον Αστέρα να ανοίξει το σκορ.

Ωστόσο, παρακολουθώντας από απόσταση αναπνοής τον αγώνα της Αρκαδίας για την 31η αγωνιστική, δεν διακρίναμε έλλειψη θέλησης απ' τους παίκτες των «ερυθρόλευκων». Ίσα - ίσα που τους είδαμε να προσπαθούν πολύ για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, χωρίς να κάνουν αγγαρεία. Ορισμένες σημαντικές φάσεις δεν τους βγήκαν, με αποτέλεσμα να μην φύγουν ούτε με το βαθμό της ισοπαλίας, που βάσει των συνολικών ευκαιριών τους άξιζαν να πάρουν.

Το θέμα είναι πως ο Μίτσελ ορθώς βλέπει τους αγώνες που απομένουν στο πρωτάθλημα ως μία καλή ευκαιρία για να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα ενόψει των δύο σημαντικών ημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα, στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός έπαιξε σε σύστημα 4-4-2 με ρόμβο. Για να το κάνει ο Ισπανός τεχνικός, προφανώς και κάτι έχει κατά νου.

Για το «φινάλε» αφήσαμε το ατόφιο χρυσάφι των «ερυθρόλευκων», τον Νίκο Βέργο  στον οποίο ο Μίτσελ δίνει ευκαιρίες ζωής στα τελευταία ματς των "Πειραιωτών". Στην Αρκαδία κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό. Ήταν μέσα σε φάσεις για να βάλει την ομάδα του στη θέση του οδηγού στο ματς. Έκανε διαρκώς κίνηση μακριά απ' τη μπάλα. Δε δίστασε να «χορέψει» απ' τα άκρα την αντίπαλη άμυνα για να δημιουργήσει ρήγματα. Παράλληλα, πρόσφερε βοήθειες στην άμυνα της ομάδας του, γυρνώντας αρκετά πίσω, κοντά στον Μπονγκ, προκειμένου να μαρκάρει και να κόψει τους αντιπάλους του με αποτελεσματικά τάκλιν.

Εν κατακλείδι, ο Βέργος είναι το κέρδος των πρωταθλητών Ελλάδας απ' την αναμέτρηση στην Τρίπολη. Με τη σωστή αξιοποίησή του, μπορεί αν εξελιχθεί σε σπουδαία μονάδα για τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος με σεμνότητα και συγκέντρωση θα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά του μεγαλύτερη ένταση. Το μέλλον του ανήκει.

Γράψτε το σχόλιο σας...