Ξέρει τον τρόπο ο Ολυμπιακός

0
Νίκος Γαβαλάς
28/10/2013 • 09:32
Ξέρει τον τρόπο ο Ολυμπιακός
  • shares
Δίχως άλλο, κόντρα στον ΟΦΗ οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν ξανά πως τους αρκούν ορισμένα διαστήματα καλού ποδοσφαίρου, προκειμένου να επικρατήσουν κατά κράτος στις εγχώριες διοργανώσεις. Όταν δε παίζουν με ομαδικό πνεύμα, συνδυάζουν με εμφατικό τρόπο το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή θετικά αποτελέσματα με χορταστικό θέαμα.
         
Ο φετινός Ολυμπιακός ξέρει τον τρόπο για να αποφεύγει με επιτυχίες τις σκοπέλους του πρωταθλήματος. Χάρη στο εξαιρετικό του ρόστερ και την αποτελεσματική διαχείρισή του απ' τον Μίτσελ, μπορεί να φέρνει στα μέτρα του ακόμη και εκείνα τα ματς τα οποία δεν αρχίζουν με τους καλύτερους οιωνούς.
         
Το θέμα είναι ο λόγος για τον οποίο οι παίκτες των «Πειραιωτών» μπαίνουν με το αριστερό σε ορισμένα ματς του πρωταθλήματος. Ενδεχομένως να μην έχουν τη συγκέντρωση που απαιτείται. Έτσι, η αρνητική εκκίνηση να τους επαναφέρει στην τάξη. Για παράδειγμα στα ματς με τον Πλατανιά και τον ΟΦΗ πιθανότατα να τους επηρέασε το ευρωπαϊκό ραντεβού με την Μπενφίκα που ακολουθούσε ή είχε διεξαχθεί αντίστοιχα. Και εκεί έρχεται η ευθύνη του Μίτσελ για να τους φέρει προ των ευθυνών τους προκειμένου να παίξουν σύμφωνα με τις μεγάλες δυνατότητες του. Ομολογουμένως, ο Ισπανός τεχνικός το καταφέρνει αυτό με μεγάλη επιτυχία,
         
Τώρα, στην κρίσιμη τριάδα αγώνων που ακολουθεί, δεν έχουν θέση διαστήματα στα οποία οι παίκτες του Ολυμπιακού δε θα έχουν την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση. Χρειάζεται να παίξουν στο «κόκκινο» απ' το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αν και η φύση των αναμετρήσεων που έρχονται είναι τέτοια που από μόνοι τους οι ίδιοι οι παίκτες θα επιχειρήσουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, χωρίς να γίνουν συστάσεις από τον Μίτσελ.
Γράψτε το σχόλιο σας...