Η δικαίωση του Μίτσελ

0
Νίκος Γαβαλάς
11/08/2013 • 02:52
Η δικαίωση του Μίτσελ
  • shares

 Βλέπετε, εδώ και εβδομάδες ο Μίτσελ τόνιζε προς πάσα κατεύθυνση πως η ομάδα του θα βρει το δρόμο της και θα είναι έτοιμη με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της. Ωστόσο δεχόταν με μεγάλη ευκολία (και συνάμα συχνότητα) πολλά βέλη αμφισβήτησης.

Ήταν δε τόσο αυστηρή η κριτική που του είχε ασκηθεί, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο πρόεδρος της πειραϊκής εταιρίας, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης να ζητήσει με δημόσια τοποθέτησή του την «παύση» της προπονητολογίας. Παρεμπιπτόντως, και ο ισχυρός άνδρας των νταμπλούχων θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος που στήριξε τον Μίτσελ παραμονή του μοναδικού εν Ελλάδα φιλικού αγώνα, με την Αντερλεχτ στο Φάληρο.
Τι είδαμε, λοιπόν, στο «Μεστάγια»; Τον Ολυμπιακό να πληρώνει στιγμές αδράνειας, ή αν προτιμάτε προσωπικά λάθη και να βρίσκεται νωρίς πίσω στο σκορ και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου να χάνει με 2-0. Παράλληλα να κάνουν οι παίκτες του αβίαστα λάθη στις μεταβιβάσεις έξω απ’ τη μεγάλη του Ρομπέρτο, όπως και στη μεσαία γραμμή, δίνοντας τη δυνατότητα στη Βαλένθια να ανανεώνει τις επιθέσεις της. Όλα αυτά στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα κατά το οποίο φάνηκε να μην μπορούν να διαχειριστούν την πίεση που τους ασκούσε μία πολύ ισχυρή ομάδα.

Και όμως, μετά το 20’ και ενώ το σκορ ήταν εις βάρος τους (1-0), οι παίκτες του Μίτσελ άρχισαν να κυκλοφορούν γρήγορα και αποτελεσματικά τη μπάλα, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες. Η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια, είχε ως αποτέλεσμα να μην παραβιαστεί η εστία της ισπανικής ομάδας στο πρώτο μέρος.
Επομένως, το πρώτο θετικό στοιχείο αφορά στην αντίδραση που έδειξαν οι Πειραιώτες όταν έμειναν πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και με την είσοδο των Φετφατζίδη, Ολαϊτάν, Σαβιόλα και Φουστέρ, ο Ολυμπιακός άσκησε εντονότερη πίεση, μείωσε το σκορ, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να φθάσει και στην ισοφάριση. Αρα, ο Μίτσελ θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος και για το «βάθος» του πάγκου της ομάδας του.

Εν κατακλείδι, ασφαλώς και υπάρχουν ορισμένες αδυναμίες στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, οι οποίες σχετίζονται κυρίως με την ανασταλτική λειτουργία. Σίγουρα διορθώνονται. Όμως, η συνολική εικόνα στο δυσκολότερο τεστ πριν απ’ την έναρξη του πρωταθλήματος κόντρα σε μία ομάδα που προερχόταν από νίκες επί της Ιντερ και την Εβερτον με 4-0 και 1-0 αντίστοιχα, δημιουργεί προσδοκίες. Η δική μας αίσθηση είναι πως αυτό το ρόστερ και με τη φιλοσοφία του Μίτσελ, είναι σε θέση να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφέλιμου, δηλαδή θετικά αποτελέσματα και θελκτικό θέαμα.

Γράψτε το σχόλιο σας...