Δε θα κριθεί τώρα ο Ολυμπιακός

0
Νίκος Γαβαλάς
28/07/2013 • 23:59
Δε θα κριθεί τώρα ο Ολυμπιακός
  • shares

  Ωστόσο, το θέμα δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα των φιλικών αγώνων, αλλά τα συμπεράσματα που βγαίνουν από κάθε τεστ, τα οποία θα πρέπει οι ιθύνοντες της ομάδας να τα λαμβάνουν υπόψη τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στελέχη των «Πειραιωτών» με τα οποία είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε έπειτα από το ματς με την Χοφενχάιμ, μας έλεγαν πως έχουν προγραμματίσει δυνατά φιλικά, προκειμένου να βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια λάθη και αδυναμίες, ώστε να υπάρχουν τα περιθώρια να διορθωθούν.

Αν θέλετε τη γνώμη μας για τις αδυναμίες που εντοπίσαμε στο ματς με την Χοφενχάιμ, αυτές αφορούν στη λειτουργία της μεσαίας γραμμής. Μετά από όσα είδαμε στην «Ράιν Νέκαρ Αρίνα», θα ήταν χρήσιμο να αποκτήσει ο Ολυμπιακός έναν αμυντικό χαφ απ’ την αγορά του εξωτερικού, ο οποίος θα προσφέρει αποτελεσματικές λύσεις στο χώρο μπροστά από τα στόπερ.

Παράλληλα, δε θα πρέπει να λησμονούμε πως το σύνολο που ετοιμάζει ο Μίτσελ για τη νέα περίοδο, χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσουν «χημεία» παλαιοί και νέοι παίκτες, αλλά και αυτοματισμούς. Μην ξεχνάτε ότι απ’ τους 28 ποδοσφαιριστές τους οποίους έχει μαζί του ο Ισπανός τεχνικός στη Γερμανία, οι δέκα είναι νεοφερμένοι, συν τον Διαμαντάκο που προβιβάστηκε απ’ την ομάδα νέων.

Στο ματς με την Χοφενχάιμ, ο Μίτσελ προτίμησε στο αρχικό σχήμα τέσσερα νέα πρόσωπα, τους Σαλίνο, Μετζανί, Κάμπελ και Σάμαρη. Εν συνεχεία στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Ολαϊτάν, Ντε Βισέντι και Τσόρι. Για σκεφθείτε το: δε θα ήταν παράλογο ποδοσφαιριστές, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν κάνει λιγοστές προπονήσεις με τους "Πειραιώτες", να μπαίνουν στο γήπεδο και να βοηθούν άμεσα στην ορθή λειτουργία του συνόλου; Εδώ καλά – καλά οι τελευταίες μεταγραφές δεν γνωρίζουν το σύστημα του Ολυμπιακού και τα ονόματα των συμπαικτών τους.

 Εν κατακλείδι, τα φιλικά ματς πρέπει να τα βλέπουμε ως «εργαλεία» ώστε να διορθώνονται τα κακώς κείμενα. Τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτε λιγότερο δεν πρέπει να ισχύει. Και κάτι ακόμη: χωρίς να ψάχνουμε δικαιολογίες, δε θα πρέπει να λησμονούμε πως οι νταμπλούχοι έδωσαν σε διάστημα τριών ημερών και εν μέσω συνεχόμενων προπονήσεων, δύο φιλικά ματς υψηλού βαθμού δυσκολίας (με Στουτγκάρδη και Χοφενχάιμ). Παράλληλα, προέρχονταν από ένα κοπιαστικό οκτάωρο ταξίδι που έκαναν την Παρασκευή για να παίξουν με την Στουτγκάρδη, κοντά στα σύνορα Γερμανίας – Ελβετίας. Μπορεί στα μάτια σας να φαίνονται λεπτομέρειες τα παραπάνω, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση των ισορροπιών μίας αναμέτρησης. Για όλα αυτά θεωρούμε ότι δε θα κριθεί τώρα ο Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας...