Μεταγραφικές υπερβάσεις

0
Νίκος Γαβαλάς
11/06/2013 • 12:18
Μεταγραφικές υπερβάσεις
  • shares

Η προσωπική μας άποψη είναι πως θα πρέπει να μένει χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών στις καλοκαιρινές αγορές. Ασφαλώς και όλοι θα θέλαμε να δούμε στο ρόστερ της επόμενης περιόδου (και κατ’ επέκταση στα ελληνικά γήπεδα) παίκτες με «βαρύ» όνομα. Ωστόσο η χρονική συγκυρία δεν ενδείκνυται για οικονομικές υπερβάσεις, ανάλογες των δύο προηγούμενων δεκαετιών. Πρέπει να το δεχτούμε ότι οι εποχές άλλαξαν. Και πολύ φοβούμαστε, ανεπιστρεπτί.

Το θέμα μας είναι να προσδιορίσουμε τι ακριβώς σημαίνει η απόκτηση δύο καλών παικτών. Η άποψή είναι πως θα πρέπει να έχουν παραστάσεις από προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, εμπειρίες από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χαρακτήρα πρωταθλητή, αντοχή στην πίεση και καλή τεχνική κατάρτιση.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός χρειάζεται και λίγη τύχη, ώστε να του βγουν οι δύο καλές μεταγραφές που θέλει να πραγματοποιήσει. Διότι όλοι μας συμφωνούμε πως κάθε μία μεταγραφή μοιάζει και με λαχείο. Μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα ένας παίκτης για τον οποίο δεν δαπανήθηκε μία περιουσία για την αγορά του. Αντιθέτως, ενδέχεται να κινηθεί στα «ρηχά» κάποιος για τον οποίο δόθηκε ένα σεβαστό ποσό. Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα και βρίσκονται γύρω μας.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να προσεγγίζουμε με ψυχραιμία και ρεαλισμό τις όποιες διεργασίες αυτής της εποχής. Βεβαίως, αν η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός πάει τελικώς κόντρα στην οικονομική λογική της εποχής, ασφαλώς και θα γίνουμε μάρτυρες μίας πολύ ευχάριστης εξέλιξης. 

Γράψτε το σχόλιο σας...