Οι χαφ ανεβάζουν επίπεδο

0
Νίκος Γαβαλάς
07/06/2013 • 11:28
Οι χαφ ανεβάζουν επίπεδο
  • shares

Καλύτερα από όλους, τούτο το γνωρίζουν πολύ καλά οι ιθύνοντες των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι αναγνώρισαν στο ρόστερ το έλλειμμα παικτών για το χώρο του κέντρου. Και για το λόγο αυτό, αναζητούν στην αγορά του εξωτερικού τους κατάλληλους χαφ που θα βοηθήσουν τα μέγιστα, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του Ολυμπιακού στην επόμενη περίοδο.

Θα σας θυμίσουμε πως στην τελευταία χρονιά του Ερνέστο Βαλβέρδε, οι βασικές επιλογές για την τριάδα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Ορμπάιθ (με εναλλακτική τον κατά δύο χρόνια νεότερο, Φρανσουά Μοδέστο), Μακούν και Μανιάτης. Οι Ορμπάιθ και Μακούν έφυγαν πέρυσι, με τον Μοδέστο να προβιβάζεται σε πρώτο επιλογή και επί των ημερών του Μίτσελ να βγαίνει στην επιφάνεια ο Φέισα. Ο Μασάντο μαζί με την σταθερή επιλογή που ακούει στο ονοματεπώνυμο, Γιάννης Μανιάτης, συμπλήρωναν τη μεσαία γραμμή.

Σίγουρα, τόσο ο Ορμπάιθ, όσο και ο Μακούν ήταν δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στη γρήγορη και σωστή κυκλοφορία της μπάλας, έχοντας παράλληλα μεγάλη συνεισφορά στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού. Θα συμφωνήσουμε πως η αποχώρησή τους δεν πέρασε απαρατήρητη στη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Λογικό επόμενο είναι οι ιθύνοντες των Πειραιωτών να αναζητούν στο εξωτερικό (και δη στην ιβηρική χερσόνησο, αλλά και στη Γαλλία), έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία της μεσαίας γραμμής. 

Η βελτίωση της ποιότητας του θεάματος του Ολυμπιακού, σχετίζεται άμεσα με το βαθμό προσφοράς των χαφ των «ερυθρόλευκων». Οι περισσότεροι απ' τους πιθανούς στόχους των «ερυθρόλευκων» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να ανεβάσουν επίπεδο τους πρωταθλητές. Βεβαίως, όλα αυτά βρίσκονται στη σφαίρα της θεωρίας, διότι ενίοτε στην πράξη απαιτείται χρόνος και στήριξη ώστε οι μεταγραφές να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της ομάδας του Πειραιά. Τούτο πρέπει να αποτελεί αξίωμα όλων μας, «βαθμολογώντας» στο μέλλον την προσφορά των νέων παικτών.

Γράψτε το σχόλιο σας...