Η επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού

0
Νίκος Γαβαλάς
16/05/2013 • 10:07
Η επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού
  • shares

Οι ιθύνοντες των «ερυθρόλευκων» ξεκαθαρίζουν πως ναι μεν δεν έχει υπογράψει το συμβόλαιο για την επέκταση της συνεργασίας του με τους «Πειραιώτες», ωστόσο όπως διευκρινίζουν, έχει επέλθει ήδη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Δίχως άλλο, η διοίκηση του Ολυμπιακού σε συνεργασία με τον Μίτσελ, πράττει ορθότατα κρατώντας τον έμπειρο γκολκίπερ στο Λιμάνι. Μόνο η εικόνα του στον τελικό, αρκεί για να αιτιολογηθεί η θέση μας.

Κάνουμε ειδική αναφορά στην υπόθεση του Κάρολ, διότι στην παρούσα φάση τόσο αυτή όπως και κάθε τι που αφορά στην επόμενη ημέρα των πρωταθλητών Ελλάδας, απασχολούν έντονα τους φίλους της ομάδας του Πειραιά. Είναι κοινώς αποδεκτό απ' όλους όσοι σχετίζονται μαζί της πως υπήρχε έλλειμμα στο δυναμικό της, με αποτέλεσμα να μην κατορθώσει να συνδυάσει το τερπόν μετά του ωφελίμου στην τελευταία αγωνιστική περίοδο.

Ναι μεν ο Ολυμπιακός επικρατούσε σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ωστόσο δεν ήταν πολλές οι φορές κατά τις οποίες ικανοποιούσε με το ποδόσφαιρο που έπαιζε. Ασφαλώς και δεν είναι εφικτό για μία ομάδα να προσφέρει διαρκώς ελκυστικό θέαμα. Αλλά υπάρχει ένα μίνιμουμ απόδοσης που περιμένει να δει ο φίλαθλος απ' την ομάδα του. Κατά παραδοχή των ίδιων των ποδοσφαιριστών των νταμπλούχων, αυτό δεν το είδαν στην τελευταία περίοδο.

Στις όποιες διεργασίες ενόψει της δημιουργίας του ρόστερ της επόμενης σεζόν, τούτο πρέπει να αποτελεί κοινό παρανομαστή: η βελτίωση της εικόνας της ομάδας του Πειραιά. Εμείς, δεν είμαστε της άποψης ότι θα πρέπει να αλλάξει το ρόστερ σε ποσοστό 50%. Αν κάθε χρόνο μία ομάδα προχωράει σε πολλές αλλαγές παικτών, φοβόμαστε ότι δύσκολα θα βρει την ταυτότητά της.

Ωστόσο, απαιτούνται στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις, ώστε να ανέβει επίπεδο ο Ολυμπιακός και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των φιλάθλων του. Θεωρούμε δε ότι σε περίπτωση κατά την οποία ενταχθούν στο δυναμικό του δύο - τρεις ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα και εμπειρίες από προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, τότε θα μπει το νερό στο αυλάκι. Παράλληλα, μην ξεχνάμε πως έχουν ήδη αποκτηθεί ορισμένοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά, όπως είναι οι Ντε Βισέντι, Ολαϊτάν, Σάμαρης και Σαλίνο.

Εν κατακλείδι, το παράδειγμα του Ρόι Κάρολ είναι εξόχως διδακτικό. Ένας ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από έναν σύλλογο παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δείχνει την ποιότητά του όποτε καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα. Ταπεινή μας άποψη είναι πως τέτοιες περιπτώσεις παικτών μπορεί να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στη νέα περίοδο. Και ο Ολυμπιακός χρειάζεται να αναζητήσει «Κάρολ» στις μεταγραφές του καλοκαιριού.

Γράψτε το σχόλιο σας...