Γράφει ιστορία με ιδανικό πρωταγωνιστή

0
Νίκος Γαβαλάς
11/03/2013 • 08:06
Γράφει ιστορία με ιδανικό πρωταγωνιστή
  • shares

Παρεμπιπτόντως, το πρώτο αστέρι μπήκε στην ερυθρόλευκη το 1954. Χρειάστηκε να κυλήσουν 21 ολόκληρα χρόνια για το δεύτερο αστέρι και άλλα 26 χρόνια για το τρίτο, καθώς μεσολάβησε μία μακρά περίοδο όπου ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από τίτλους. Αναφερόμαστε στα περίφημα «πέτρινα» χρόνια.

 Σήμερα, αποτελεί κοινή παραδοχή η άποψη πως η ομάδα του Πειραιά διαθέτει ιδιαίτερα ισχυρά «θεμέλια», προκειμένου να συνεχίσει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα και τα επόμενα χρόνια. Μην ξεχνάτε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κόψει πρώτοι το νήμα 15 φορές τα τελευταία 17 χρονιά!

Η ιστορία έγραψε ότι ανήμερα των 88ων γενεθλίων του, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον αγώνα με την ΑΕΚ, κυνηγώντας έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο μία νίκη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο σκορ. Το 3-0 και κυρίως η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, σίγουρα ικανοποίησαν τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι γέμισαν το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Και ο πρωταγωνιστής της παράστασης που ανέβηκε στο Φάληρο τη 10η Μαρτίου του 2013, ήταν ιδανικός: ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Αυτός ο υψηλότατου επιπέδου ποδοσφαιριστής, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο γήπεδο Καραϊσκάκη μετά το σοβαρό του τραυματισμό το περασμένο καλοκαίρι στο Euro, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, πετυχαίνοντας μάλιστα δύο γκολ.

Όλη αυτή η ιστορία μοιάζει με δώρο ζωής για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που επί σειρά μηνών μόχθησε πάρα πολύ, δουλεύοντας με στρατιωτική πειθαρχία στο δύσκολο στάδιο της αποκατάστασης, ώστε να γυρίσει πιο γερός από ποτέ στη φυσική του θέση, εκεί στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας...