Ο διδακτικός χαρακτήρας της ρεβάνς

0
Νίκος Γαβαλάς
22/02/2013 • 07:48
Ο διδακτικός χαρακτήρας της ρεβάνς
  • shares

Όση πίστη και αν υπήρχε απ’ τον κόσμο των «Πειραιωτών» για ανατροπή της ήττας με 3-0 στο «Θιουδάδ ντε Βαλένθια», στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη φάνηκε πως ο Ολυμπιακός δεν είχε απαντήσεις στο σχέδιο δράσης του Μαρτίνεθ.

Αυτή η «σφικτή» αμυντική λειτουργία, σε συνδυασμό με τις ταχύτητες αντεπιθέσεις, «βραχυκύκλωσαν» ξανά τους παίκτες του Μίτσελ στη ρεβάνς, η οποία ουσιαστικά κρίθηκε πολύ νωρίς. Το γκολ που σημειώθηκε μόλις στο 9’ και το οποίο έκρινε τον αγώνα, έσβησε ουσιαστικά κάθε ελπίδα των νταμπλούχων για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να περάσουν, όπως πέρυσι, έτσι και φέτος στη φάση των «16» του Europa League.

Βεβαίως, για δεύτερο ευρωπαϊκό ματς στη σειρά, η εικόνα των «Πειραιωτών» δεν ήταν ικανοποιητική. Και σίγουρα ο Μίτσελ θα έχει εντοπίσει αρκετές αδυναμίες. Ο Ισπανός τεχνικός θα επιχειρήσει να τις διορθώσει στο υπόλοιπο της περιόδου και κυρίως στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ώστε να υλοποιήσει το στόχο του. Θυμίζουμε πως επιθυμεί να κάνει το όνομα του Ολυμπιακού λίγο πιο διεθνές...

Για το λόγο αυτό, σε μία δύσκολη βραδιά που αφήνει πίκρα και απογοήτευση στον κόσμο των «ερυθρόλευκων», εντοπίζουμε το διδακτικό χαρακτήρα ρεβάνς. Μετά το «φινάλε», ο πρόεδρος των νταμπλούχων κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κόσμο, αναφέροντας ότι αλλιώς ονειρεύεται και ο ίδιος τον Ολυμπιακό.

Σίγουρα, περιμένει πολύ δουλειά τον Μίτσελ και τους συνεργάτες του προκειμένου να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να γίνει ξανά η ομάδα του Πειραιά, ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο και στις εκτός συνόρων διοργανώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας...