Οι πρώτες πινελιές του Μίτσελ

0
Νίκος Γαβαλάς
10/02/2013 • 10:51
Οι πρώτες πινελιές του Μίτσελ
  • shares

Ασφαλώς και μία ομάδα δεν αλλάζει απ’ την μία ημέρα στην άλλη. Αλλά ένας προπονητής μπορεί απ’ την εκκίνηση, κιόλας, να βάλει τις πρώτες του πινελιές. Και ο Ισπανός τεχνικός κατόρθωσε να αφήσει το στίγμα του, στέλνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον. Τούτο ήταν έναν επιπλέον στοιχείο ώστε να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων» στα αποδυτήρια του γηπέδου του Αστέρα μετά το τελευταίο σφύριγμα.

Με την όποια (δικαιολογημένη) ένστασή σας απ’ το γεγονός πως ακόμη Μίτσελ και Ολυμπιακός διανύουν το μήνα του μέλιτος, θα μας επιτρέψετε να πούμε πως στο πρόσωπό του οι ιθύνοντες των «Πειραιωτών» βλέπουν το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση. Είναι εργατικός, συνεργάσιμος και πάνω από όλα, οξυδερκής.

Παρακολουθώντας δίπλα απ’ τον πάγκο των νταμπλούχων την αναμέτρηση της Τρίπολης για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στην τηλεοπτική μετάδοση της nova, είδαμε έναν προπονητή υπέρ-δραστήριο. Έναν άνθρωπο που δουλεύει διαρκώς το ματς, χωρίς φοβίες, αλλά με απόλυτη εμπιστοσύνη στο ρόστερ το οποίο διαχειρίζεται.

Τούτο φάνηκε ξεκάθαρα απ’ την απόφασή του να στηριχθεί σε Παπάζογλου, Φετφατζίδη, Φέισα, αλλά και στον Βλαχοδήμο τον οποίο πέρασε στο ματς τη στιγμή κατά την οποία η μπάλα «έκαιγε» στην Τρίπολη. Και ο νεαρός ακραίος χαφ που δεν είχε εισπράξει απ’ τον Ζαρντίμ εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, μπόρεσε στην Τρίπολη να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Προφανώς κάτι θετικό του μετέφερε ο Μίτσελ, με αποτέλεσμα να παίξει απελευθερωμένος.

Επίσης, ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έδειξε πως δεν έχει εμμονές σε συστήματα. Ξεκίνησε με 4-3-3, αλλά μετά την αποβολή του Σανκαρέ το άλλαξε σε 4-4-2 και εν συνεχεία το επανέφερε σε 4-3-3, σε μία προσπάθεια να φθάσουν οι παίκτες του στην επίτευξη ενός γκολ.

Είναι σαφές πως οι παραπάνω λόγοι είναι ικανοί για να κάνουν τους ανθρώπους των «ερυθρόλευκων» να αισιοδοξούν ότι με τον Ισπανό τεχνικό στο τιμόνι, εκτός από αποτελέσματα, θα βελτιωθεί και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Πειραιά, με την παράλληλη αξιοποίηση της νέας γενιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας...