Στη «ζυγαριά» του Μίτσελ

0
Νίκος Γαβαλάς
04/02/2013 • 10:00
Στη «ζυγαριά» του Μίτσελ
  • shares

Σίγουρα, ο νέος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» που παρακολούθησε το ματς απ? την προεδρική σουίτα μαζί με τον ισχυρό άνδρα των νταμπλούχων, Βαγγέλη Μαρινάκη, θα είδε πολλά και διάφορα για τη νέα του ομάδα, τα οποία μπήκαν στη "ζυγαριά" του.

Για παράδειγμα, στο πρώτο ημίχρονο πρέπει να του άρεσε το επιθετικό πνεύμα των παικτών του Νικοπολίδη, αλλά και το πάθος που έβγαζαν στην προσωπικές μονομαχίες. Απ? τη φάση της επίτευξης του γκολ του Ατρόμητου και έως το τέλος του πρώτου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν εξαιρετική απόδοση. Έτσι, εξηγείται και το προβάδισμα το οποίο απέκτησαν στο σκορ, ανατρέποντας το 0-1.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο η επιθετική φιλοσοφία που έφερε ξανά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο Αντώνης Νικοπολίδης, έβγαλε στην επιφάνεια αμυντικές δυσλειτουργίες. Έτσι, ο Ατρόμητος κατόρθωσε όχι απλώς να ισοφαρίσει, αλλά να πάρει τελικώς τη νίκη. Βεβαίως, αν και στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο η ομάδα του Πειραιά δεν ικανοποίησε με την εικόνα της, είχε ευκαιρίες για γκολ, όπως ήταν του Μανωλά και το δοκάρι του Μασάντο.

Δίχως άλλο, είναι ευτύχημα που αυτή η πρώτη ήττα των νταμπλούχων στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ήρθε υπό αυτές τις συνθήκες, δηλαδή υπό του βλέμμα του διαδόχου του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Διότι η παρουσία του Μίτσελ στο Φάληρο, σίγουρα λειτούργησε ευεργετικά για τους «Πειραιώτες», ώστε να απορροφηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά οι όποιοι κραδασμοί.

Είναι σαφές πως με τον έμπειρο Ισπανό στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα και να κτίσει ένα οικοδόμημα το οποίο θα συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου: αποτελέσματα και καλό θέαμα. Σίγουρα, υπάρχουν οι βάσεις για να επιτευχθεί ο διπλός στόχος, με τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού που θα έχουν τη σφραγίδα του νέου προπονητή των «ερυθρόλευκων».     

Γράψτε το σχόλιο σας...